25n
25N
25N

L'Ajuntament acull la presentació dels cupons de l'ONCE per les Falles i el Dia Internacional de la Dona

L'Ajuntament acull la presentació dels cupons de l'ONCE per les Falles i el Dia Internacional de la Dona
06/03/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la vicealcaldessa Sandra Gómez, el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, i diversos membres més de l’equip de govern, i juntament amb la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d’Igualtat, Mónica Oltra, ha participat en la presentació del tradicional cupó de l’ONCE dedicat a les Falles de València i també del que l’Organització Nacional de Cecs dedica al Dia Internacional de la dona, què se celebra aquest pròxim diumenge. Han assistit les Falleres Majors de València, Consuelo Llobell i Carla García, el president de les Corts, Enric Morera, la rectora d’Universitat de València, Mavi Mestre, així com representants de tots els grups municipals. L’ONCE ha estat representada en L’acte per i Alberto Durán, vicepresident primer del Consell General i José Manuel Pichel, delegat territorial.

L’alcalde Joan Ribó ha recordat en la seua intervenció que «El cupó de l’ONCE forma part del nostre dia a dia com a element quotidià que, a més de ‘repartir il·lusió’, és des de fa molt de temps un reflex de tot allò important i significatiu que ocorre al nostre voltant, com les Falles de València. El cupó de l’ONCE dedicat a «la nostra festa gran, Patrimoni Immaterial de la Humanitat, és una iniciativa que agraïm de cor perquè és una poderosa eina de comunicació i difusió de les Falles amb la qual convidem totes les persones a compartir amb nosaltres aquests dies de festa per a València».

Abans d’això, la vicealcaldessa Sandra Gómez i la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, han rebut un quadre on es reprodueixen els cupons presentats en el Saló de Cristall, mentre que a la Fallera Major de València li han entregat un exemplar amb els textos en llenguatge Braille de la falla de la plaça de l’Ajuntament. A la vicealcaldessa, a més, li han entregat una reproducció del cupó 30.932 que, com ha explicat José Manuel Pichel, conductor de l’acte, «és el nombre de treballadores del Grup Social ONCE», i a la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, un altre amb el 71.484, «que és el nombre de treballadors i treballadores del Grup Social ONCE».

DOBLE DISCRIMINACIÓ

Sandra Gómez ha felicitat l’ONCE pel seu «gran compromís social», i s’ha referit a la voluntat «ferma i inequívoca del govern de la ciutat que cap persona tinga límits als seus somnis, no tinga cap mena de barrera i puga realitzar-se i projectar-se professionalment. Eixe és el gran repte que tenim en aquesta València del segle XXI». Gómez ha posat a l’ONCE com a exemple de «lluita contra la bretxa laboral, també entre els càrrecs directius i de major responsabilitat», i ha afirmat que «les societats diverses són les més fortes i les úniques que possibiliten que tots i totes avancem amb les mateixes possibilitats».

Més tard, l’alcalde de València ha agraït a l’ONCE la seua responsabilitat social i compromís, també pel cupó dedicat al 8 de març, Dia Internacional de les Dones, «ja que ajuda a donar major visibilitat a una data emblemàtica del moviment feminista. A més, remarca el caràcter reivindicatiu d’aquest dia posant l’accent en la dona i en la urgència d’avançar cap a una igualtat real. En eixa tasca és fonamental impulsar aliances entre les diferents institucions i agents socials, com la que tenim amb el Grup Social ONCE».

S’ha referit també en la seua intervenció a la «doble discriminació» que pateixen les dones «en l’àmbit de la diversitat funcional on hem d’intensificar els esforços per a erradicar la doble discriminació que pateixen aquestes dones, que han de superar barreres que arriben a convertir-se en murs. Garantir l’accessibilitat i la plena inclusió de les dones amb diversitat funcional és una assignatura pendent que hem d’incorporar en l’agenda de les polítiques públiques de governs, institucions i de la resta de sectors socials».

Alberto Durán, vicepresident primer del Consell General de l’ONCE, s’ha referit als 82 anys de l’Organització «fent bandera de la igualtat i fent ús de la solidaritat popular. Ningú està viu després de 82 anys si no ha fet bé les coses i no està present en el cor de la gent». Ha recordat que el cupó el venen cada dia més de 19.000 persones en tota Espanya, totes ella amb alguna diversitat funcional. Igualment ha afirmat que «la discriminació positiva està justificada quan algun col·lectiu està tan discriminat com el de les dones».

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat, Mónica Oltra, ha ressaltat la permanent col·laboració amb l’ONCE i ha recordat que «per al Govern del Botànic el consens i el diàleg són senyals d’identitat, com també ho és treballar per una societat valenciana més justa i més lliure on totes les persones puguen desenvolupar el seu projecte de vida sense cap obstacle. Per això continuarem caminant junts». Ha afegit que en l’acte celebrat hui «se sumen dos grans senyals d’identitat de la societat valenciana: les Falles i el seu treball per a mantenir i difondre una tradició que és patrimoni de la humanitat, amb la lluita i la reivindicació feminista per la igualtat de totes les persones».

Per la seu part, Joan Ribó ha dit que ha de ser objectiu comú de tots i de totes «acabar amb les desigualtats, amb la bretxa salarial i amb qualsevol classe de discriminació que impedisca la igualtat efectiva. També en àmbits com el de les Falles, on les dones són protagonistes i exerceixen un paper clau, actiu i potent en el desenvolupament i promoció de la festa. I, sobretot, aquest esforç conjunt de conscienciació ha de servir per a gaudir d’unes Falles segures, lliures d’agressions i de violència masclista».

Ha conclòs la seua intervenció Per això, des de l’Ajuntament de València agraïm a l’ONCE l’edició dels cupons especials amb motiu de les Falles i del 8 de Març, que, sens dubte, contribueixen a millorar la societat fent-se eco de les necessitats i les aspiracions de la ciutadania i sumant-se al clam col·lectiu que impulsa el camí cap a la igualtat i també, en dies com hui, a la causa festiva de les Falles. Un exemple de responsabilitat social i compromís amb les persones.

Del sorteig de l’ONCE corresponent al dia 19 de març i dedicat a les Falles de València, més de 19.000 venedors oferiran per tota Espanya cinc milions i mig de cupons que difondran la Festa Gran de València, mentre que el sorteig del 8 de març, presentat hui en el saló de cristall de l’Ajuntament, servirà per a fer una crida «pels drets de les dones i per un futur igualitari».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − disset =

caixaontinyent
paterna