25n
25N
25N

L'Ajuntament acull el Ple dels Xiquets i Xiquetes

L'Ajuntament acull el Ple dels Xiquets i Xiquetes
28/01/2020 -

L’Hemicicle Municipal ha acollit aquest matí una sessió extraordinària, el Ple dels Xiquets i Xiquetes, que organitza la Fundació Pau i Solidaritat, en el marc del Dia Escolar de la No Violència i la Pau. La regidora d’Educació, Maite Ibáñez, ha presidit la trobada a la qual s’ha acostat l’alcalde, Joan Ribó, per a saludar l’alumnat participant. Es tracta d’una iniciativa del projecte «Interactuem: defensant els drets de la infància» de la Fundació Pau i Solidaritat del País Valencià.

Són ja moltes les edicions d’aquest Ple de la Infància que ha acollit l’Ajuntament de València. En aquesta ocasió, els col·legis participants han sigut els Centres d’Educació Infantil i Primària CEIP Max Aub i el CEIP Vivers. Alumnat dels diferents cursos dels dos centres han reivindicat drets i necessitats fonamentals, segons les conclusions a les quals han arribat ells mateixos després de treballar aquest projecte a les aules durant setmanes.

La regidora d’Educació i de Cooperació i Migració, Maite Ibáñez, ha explicat que «hem rebut les propostes dels escolars per a continuar treballant», i ha subratllat la importància que «els xiquets i les xiquetes puguen participar de la vida de la ciutat a través de la interactuació amb l’Ajuntament, com és aquest Ple que se celebra a l’Hemicicle Municipal».

L’alcalde ha fet un alt en la seua jornada per a acostar-se fins a aquest ‘parlament infantil’ a saludar l’alumnat, al qual ha animat a continuar participant en l’acció ciutadana i en la vida de la ciutat, en defensa dels drets de la infància i dels drets humans.

Rebuig al treball infantil, formació en la igualtat, educació contra la violència, relacions laborals justes, atenció a les necessitats especials o defensa de l’educació gratuïta són alguns dels aspectes que xiquetes i xiquetes han plantejat i defensat en el fòrum d’acció política del municipi. També han plantejat algunes reivindicacions de millora per als mateixos centres escolars participants. L’alumnat ha elaborat panells explicatius, cartells, imatges i lemes per a instar a la reflexió i a l’acció. Els i les estudiants s’han dirigit directament als diferents regidors i regidores de València als qui han plantejat accions concretes, que la delegada Maite Ibáñez s’ha compromés a fer arribar als seus destinataris.

Com és conegut, Nacions Unides va ratificar l’any 1989 la Convenció sobre els Drets de la Infància. L’activitat desenvolupada hui pretén ser una oportunitat de «donar a conéixer els drets de la infància, i reflexionar amb l’alumnat d’Infantil, Primària i primer cicle de Secundària». Per a això, els centres educatius participants treballen per aules durant un trimestre sobre els drets de la infància, amb la finalitat de realitzar una sèrie d’accions conjuntes entre els col·legis participants en defensa i promoció de la consecució d’aquests drets.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 4 =