25n
25N
25N

Les ajudes per a les víctimes de violència de gènere s'intensifiquen en 2020

El Botànic no només ha augmentat la inversió en el Pacte Valencià contra la Violència Masclista, sinó que treballa a augmentar els habitatges públics

Les ajudes per a les víctimes de violència de gènere s'intensifiquen en 2020
10/03/2020 -

El passat 8 de març, milers de persones van inundar els carrers del centre de la ciutat per a demanar una igualtat real, però també per a ser la veu d’aquelles dones que ja no la tenen. El president de la Generalitat, Ximo Puig, assenyalava que “no pot haver-hi democràcia sense igualtat total”, mentre que la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, lamentava que “no hem aconseguit que la violència de gènere deixe de ser un fenomen, una agressió que ens impacta col·lectivament”.

Sens dubte, la violència de gènere és la punta de l’iceberg de la desigualtat que colpeja a la societat. Per això, és necessari no només establir mesures per a anar trencant les barreres que impedeixen a les dones aconseguir eixa igualtat efectiva, sinó invertir en ajudes per a ajudar a les dones víctimes de la violència de gènere a recuperar, de nou, la seua vida.

Des de 2015, les ajudes per al lloguer social de dones víctimes de violència de gènere ha passat de 58 a 321 lloguers en 2019. A més, els centres d’acolliment especialitzats en víctimes de violència de gènere s’han incrementat de 98 places en 2015 a 154 en l’actualitat. Així mateix, no només s’ha obert un nou centre d’emergències a València i s’ha reconvertit un altre, sinó que, en 2019, es van posar en marxa dos nous centres d’acolliment, dos habitatges tutelats per a les víctimes de tràfic i un habitatge tutelat per a víctimes de la violència masclista.

No obstant això, en 2020, s’ha de continuar treballant en eixa mateixa línia. D’aquesta manera, des de la conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i des de la conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica estan treballant de manera coordinada per a augmentar el nombre d’habitatges destinats a aquest col·lectiu, aplicant mesures que prioritzen a les víctimes de la violència de gènere quan necessiten accedir a un habitatge públic, així com accelerant la creació de nous habitatges públics, com els que es preveu que estiguen finalitzats per abril-maig en diversos punts de la Comunitat Valenciana, com València, Alfafar o Ontinyent.

Però, a més, el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista comptarà, enguany, amb un pressupost de 21.045.000 euros per a finançar les mesures que inclouen. Una inversió que suposa un 3,4% més que en 2019, i que mostra “el compromís real de la Generalitat amb aquest pacte”. De fet, apuntava Oltra, “si tenim en compte que la previsió anual per al seu compliment era de 12 milions d’euros, podem dir que en 2020 dedicarem un 75% més”.

Del pressupost global, s’aportaran quasi 3,2 milions d’euros a la gestió dels quatre Centres de Recuperació Integral (CRI) amb els quals compta la Conselleria a Alacant, Castelló i València; 1,17 milions d’euros per a la gestió dels Centres d’Emergències de València i Gandia; i 818.403 euros per als habitatges tutelats existents a València i Dénia.

La resta de pressupost es repartirà de la següent manera: 5,3 milions per al manteniment dels Centres Dona 24 Hores Comunitat Valenciana; 2,8 milions d’euros a l’atenció integral en l’àmbit rural i interior; quasi 2 milions d’euros per a la Xarxa Valenciana d’Igualtat; 1 milió d’euros per a la línia d’ajudes directes per a atenció a dones víctimes de violència de gènere i 1.085.000 euros a la línia d’acció concertada de centres d’exclusió i violència de gènere; 900.000 euros per al Fons d’emergències contra la violència sobre les dones; i 775.000 euros per al Fons d’indemnització per mort, gran invalidesa i incapacitat permanent.

La resta del pressupost es reparteix entre diferents mesures dirigides al foment de la igualtat i de l’associacionisme de les dones, la col·laboració amb altres institucions en la lluita contra la violència masclista o l’organització de jornades, tallers i accions per a educar en la justícia igualitària, prevenir la violència i impulsar la igualtat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 5 =