25n
25N
25N

Torrent serà una de les huit ciutats que ampliarà ajudes europees per a innovació

L’ajuntament ha valorat aquests fons com una oportunitat per a ser referents a Europa i millorar els serveis públics per a la ciutadania

Torrent serà una de les huit ciutats que ampliarà ajudes europees per a innovació
15/07/2020 -

Torrent reprén a poc a poc la normalitat, encara que tot apunta al fet que serà un escenari “millorat”. Així ho han destacat l’alcalde, Jesús Ros, el regidor d’Economia, Estratègia i Innovació, Andrés Campos, i la regidora d’Esports, Susi Ferrer, que han anunciat que el consistori rebrà més fons europeus per ser una de les smart city que ha continuat avançant en la innovació.

Els edils han explicat que aquesta nova partida serà clau per a millorar els serveis públics de la ciutat. Campos ha assenyalat que des del consistori faran un estudi de camp per a veure en què es pot actuar, encara que ha avançat que milloraran l’administració electrònica, la logística i la digitalització de les administracions i dels comerços per a avançar-se a “qualsevol adversitat que requerisca respostes ràpides”.

En aquest sentit, el titular d’Estratègia i Innovació ha destacat que en eixa nova normalitat cal continuar avançant dins de les administracions amb la innovació i les noves tecnologies “perquè la pandèmia ha demostrat que serveixen per a gestionar serveis de forma més fàcil”. “Encara que no donem un titular de milions d’euros en concret, és una de les partides de més valor que dóna la Unió Europea, que té claríssim que cal actuar per a compartir coneixement i planificar de manera estratègica”, ha insistit Campos.

De les 192 candidatures d’un total de 20 països, tan sols huit han aconseguit el vistiplau de la Unió Europea (UE) dins de la línia d’Intelligent Cities Challenge (ICC), per la qual cosa l’alcalde, Jesús Ros, ha volgut agrair aquest impuls a Torrent: “Des dels anys 90 ens han ajudat i gràcies a aquestes partides hem aconseguit ser una ciutat intel·ligent”.

En la mateixa línia s’ha manifestat Campos, que ha subratllat que això situa a Torrent com una referència “no sols en la Comunitat Valenciana i a Espanya, perquè ja ho som, sinó a Europa”. “Gràcies a la reducció de la bretxa digital i la introducció de les noves tecnologies entre la ciutadania des del consistori, queda clar que cal treballar de manera transversal no sols quant a sostenibilitat ambiental, sinó també quant a esport i salut en les persones per a ser encara més referents”, ha afegit.

Oferta lúdica d’estiu a Torrent

Per part seua, Susi Ferrer, regidora d’Esports de Torrent, ha animat a la ciutadania a gaudir de la piscina Parc Vedat, que compta amb mesures per a salvaguardar la seguretat de les persones, com un comptador electrònic que mesura l’aforament o parcel·les per a separar als i les banyistes.

A això se suma l’autocinema i el cicle de concerts Nits d’Estiu, del 18 al 29 de juliol amb actuacions que s’emmarquen en ‘Música a la fresca’ i ‘Concerts extraordinaris en l’Hort de Trénor’. En aquest sentit, ha celebrat que moltes veïnes i veïns han demanat que l’autocinema es quede més enllà de l’estiu, una possibilitat que s’estudiarà des del consistori per a l’hivern, ha destacat Ferrer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + dotze =

CCCC
activem alfafar