25n
25N
25N

2,7 milions per a la reforma de centres sanitaris en 62 municipis valencians

2,7 milions per a la reforma de centres sanitaris en 62 municipis valencians
26/06/2019 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) la resolució per la qual es concedeixen subvencions a 62 municipis de la Comunitat Valenciana per a la intervenció arquitectònica en centres assistencials, principalment en zones rurals i despoblades, amb la finalitat de millorar l’atenció sanitària i acostar la sanitat a tota la ciutadania, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Per a això, Sanitat invertirà en aquesta tercera edició d’ajudes per al Pla d’Intervenció Arquitectònica en Consultoris (PIAC), un total de 2.729.175,80 euros. Dels 62 municipis que es beneficien d’aquestes ajudes 16 són de la província de Castelló, 17 de la província d’Alacant i 29 de València.

El pressupost a càrrec de la Generalitat es divideix en dues anualitats; 1.475.000 euros assignats en el pressupost de 2019 i 1.254.175,80 euros per al pressupost de 2020. De les sol·licituds presentades, se subvenciona fins al 100% de l’import sol·licitat, amb un límit de 100.000 euros per projecte.

L’objectiu principal de la Conselleria de Sanitat amb la posada en marxa del PIAC és acabar amb les desigualtats generades per causes territorials. En aquest sentit, Ana Barceló ha assenyalat que “la igualtat ha de vertebrar-se en tot el territori de la Comunitat Valenciana”.

Per això, la consellera de Sanitat ha manifestat que “qualsevol ciutadà, té dret a la mateixa atenció sanitària i a infraestructures dignes. Per això, el nostre compromís és facilitar l’accés als recursos assistencials existents en les millors condicions independentment del lloc on visquen”. Per aquest motiu el Pla se centra principalment en la millora de les infraestructures de zones rurals i despoblades.

Gràcies a aquest pla de millora de les infraestructures, s’estan duent a terme les obres de reforma, reparació, restauració, rehabilitació, conservació i manteniment de locals que són propietat municipal i en els quals la Conselleria de Sanitat para atenció primària en aquestes localitats.

Així, la consellera de Sanitat ha assenyalat que “continuem millorant l’Atenció Primària en totes les zones del territori valencià, fins i tot en zones de difícil accés, perquè considerem que és la porta d’accés a la sanitat pública universal”.

MILLORA DE LES INFRAESTRUCTURES EN 128 MUNICIPIS

Amb aquesta tercera convocatòria d’ajudes a municipis s’ha concedit un total de 5.930.814,81 milions d’euros destinats a millorar les infraestructures de 128 municipis de tota la Comunitat.

El març de 2018 la Conselleria de Sanitat va llançar la primera convocatòria del PIAC amb un pressupost d’1.820.486,47 euros, de la qual es van beneficiar 46 municipis.

D’altra banda, la segona convocatòria de la subvenció per a la reforma de consultoris d’atenció primària va tindre lloc el setembre de 2018, la Resolució de la qual de 14 de gener de 2019 va concedir subvencions a 20 municipis de la Comunitat Valenciana, amb un import total per a l’any 2019 d’1.381.152,54 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × un =