25n
25N
25N

Ajudes per a la promoció del patrimoni festiu valencià

Ajudes per a la promoció del patrimoni festiu valencià
07/06/2018 -

Les entitats culturals sense ànim de lucre que realitzen activitats culturals i artístiques que contribuïsquen a la conservació, recuperació, investigació, difusió, dinamització i expressió d’aspectes de la cultura i el patrimoni festius de la ciutat podran optar a ajudes municipals. Demà divendres la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València aprovarà la convocatòria d’enguany, la segona consecutiva, amb un import total de 40.000 euros.

Poden ser subvencionades les activitats de la cultura i el patrimoni festiu com ara manifestacions pirotècniques, actuacions musicals, la producció i edició de llibres relacionats amb la festa, la producció d’exposicions, la celebració de conferències o seminaris, cavalcades, vestuari o els elements materials de suport al muntatge de l’activitat, entre altres. No hi podran optar, en canvi, activitats esportives, gastronòmiques, recreatives o viatges, ni activitats que consistisquen en el manteniment de l’entitat promotora o l’adquisició de béns mobles.

Les entitats interessades poden presentar les seues sol·licituds a través de la seu electrònica del web de l’Ajuntament de València durant els trenta dies naturals a partir de la publicació d’aquesta convocatòria al Butlletí Oficial de la Província de València. Pel que fa a la concessió, una comissió de valoració avaluarà criteris com ara l’interés del projecte segons la seua qualitat o la transmissió de valors, el tractament de temàtiques poc difoses en l’àmbit del patrimoni festiu, la innovació, el foment de la participació de les dones, l’ús preferent del valencià o les activitats conjuntes entre diverses entitats.

“Amb aquestes ajudes reglades i de lliure concurrència l’Ajuntament vol fomentar el treball per recuperar, difondre i protegir el patrimoni valencià de la nostra cultura festiva”, ha afirmat el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament, Pere Fuset, qui ha recordat que aquestes ajudes se sumen a les aprovades fa 10 dies per subvencionar, també per segon any consecutiu i amb un import total de 60.000 euros, les festes de caràcter tradicional, singular o popular vinculades principalment amb activitats que tenen una trajectòria acreditada de foment del patrimoni cultural i festiu locals o de barri, amb arrelament històric i que es duguen a terme enguany.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 4 =

CCCC
torrent