25n
25N
25N

Convocades les ajudes del Programa Eurodisea per a empreses valencianes que oferisquen pràctiques laborals

Convocades les ajudes del Programa Eurodisea per a empreses valencianes que oferisquen pràctiques laborals
28/02/2020 -

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic ha convocat les ajudes del Programa Eurodisea dirigides a empreses i entitats de la Comunitat Valenciana que oferisquen pràctiques a joves europeus d’entre 18 i 30 anys en situació de desocupació.

Per a l’any 2020, la Conselleria destinarà 316.000 euros a les empreses que oferisquen pràctiques professionals a joves procedents dels països europeus que participen en la iniciativa durant un màxim de cinc mesos, entre l’1 de juny i el 31 d’octubre d’enguany, o bé entre l’1 de novembre i el 31 de març de 2021.

Amb aquesta quantitat, cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) 2014-2020 de la Comunitat Valenciana, les empreses valencianes podran contractar a un total de 45 joves.

Les empreses interessades tenen un termini de 20 dies naturals comptats des de l’endemà a la publicació d’aquesta resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana per a presentar la seua sol·licitud de manera telemàtica a través de la pàgina web .

En concret, la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic subvenciona el 92% del cost salarial d’aquestes pràctiques amb 1.403 euros mensuals cada lloc de treball oferit, la qual cosa suposa que l’empresa tan sols aporta 122 euros al mes. A canvi, les empreses compten amb la capacitat i qualificació de joves amb domini de diversos idiomes que van estudiar en un altre país europeu, al mateix temps que milloren la seua internacionalització i la seua competitivitat.

Durant el mes anterior a la seua incorporació a l’empresa, els joves assisteixen a un curs d’espanyol i participen en activitats d’immersió cultural, perquè la seua adaptació a les empreses es realitze en millors condicions. Tot això, així com l’allotjament en eixe mes, és amb càrrec a la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.

Integració laboral de joves valencians

D’altra banda, cal recordar que els joves valencians també poden sol·licitar participar en aquest programa en qualsevol moment de l’any, de manera que les seues sol·licituds s’integren en una bossa de candidats que la Direcció General de Fons Europeus proposa a les diferents regions europees en funció de les seues ofertes de pràctiques i tenint en compte la qualificació del sol·licitant.

Els joves valencians participen en el programa Eurodisea en les mateixes condicions que els pertanyents a altres regions europees, és a dir són contractats per les empreses i reben una remuneració similar a la que es paga en la Comunitat Valenciana i concorde al nivell de vida de la regió.

L’experiència professional els reporta una millor formació tant laboral com lingüística que els permet millorar el seu currículum i les seues expectatives d’integració laboral.

Per a participar en el programa d’intercanvi i accedir a una pràctica professional a l’estranger, les persones sol·licitants han d’haver nascut o estar empadronades en la Comunitat Valenciana almenys els últims tres anys i tindre la nacionalitat espanyola o d’algun dels països europeus actius en el Programa Eurodisea, tindre una edat compresa entre els 18 i 30 anys, posseir una qualificació professional, tindre un coneixement bàsic d’un idioma europeu, i estar inscrits com a demandants d’ocupació.

Quant a les regions que actualment participen en el programa, un total de 29, pertanyen a 12 països: Bèlgica, Croàcia, França, Itàlia, Romania, Bòsnia i Hercegovina, Xipre, Portugal, Sèrbia, Geòrgia i Suïssa, a més d’Espanya.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × tres =