25n
25N
25N

El Pla Renhata 2020: ajudes de fins a 12.000 euros per a reformar una vivenda

El Pla Renhata 2020: ajudes de fins a 12.000 euros per a reformar una vivenda
20/05/2020 -

Més de 65 dies de confinament a casa per a frenar el contagi de la Covid-19 han posat de manifest que “moltes no estan preparades” per a una pandèmia i han posat en relleu totes les seues manques i necessitats. Amb l’objectiu de millorar aquesta situació, la Generalitat llança el seu Renhata 2020 amb ajudes de fins a 12.000 euros per a reformar vivendes, especialment les seues zones humides, és a dir, lavabos i cuines.

A més, aquesta edició el Pla Renhata introdueix una sèrie de novetats: la subvenció d’instal·lacions domòtiques per a millorar l’autonomia de persones en situació de dependència; la introducció per primera vegada de criteris de sostenibilitat (reducció de consum d’aigua, energia, etc.); la possibilitat de sol·licitar i conéixer si s’obté l’ajuda abans de realitzar l’obra; i un increment del pressupost, que passa de 3 milions el 2019 a 5 milions per a enguany, el major fins ara.

Aquestes ajudes es complementen al seu torn amb les del pla estatal, cofinançades entre govern autonòmic i central, amb el que el global d’ajudes que destinarà la Generalitat a la reforma i rehabilitació de vivendes i edificis enguany s’eleva a 30 milions d’euros.

Aquestes són algunes de les mesures que contempla el ‘Pla de Reforma i Rehabilitació de Vivendes – Ajudes 2020’ presentat aquest dimecres pel vicepresident segon i conseller de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau; la directora de l’Institut Valencià de l’Edificació (IVE), Begoña Serrano; el director de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Jaume Monfort; i el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Aquestes ajudes –que es poden sol·licitar fins al pròxim 30 de juny de manera telemàtica o presencial– permetran també la rehabilitació d’edificis i si el pla estatal abasta zones comunes, el Pla Renhata permet entrar també a l’interior de les vivendes, ha precisat Monfort.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + quatre =

CCCC
torrent