25n
Orgull
Orgull

Ajudes per als municipis amb alt risc de despoblació

E.P.

Ajudes per als municipis amb alt risc de despoblació
13/08/2018 -

El Consell aprovarà al setembre ajudes directes a municipis amb alt risc de despoblació per valor de tres milions d’euros. Aquest programa estarà destinat a municipis que complisquen tres criteris: el demogràfic o pèrdua d’habitants; el d’envelliment o caiguda de la natalitat; i el de risc zonal o ubicació en comarques on es produeix de forma generalitzada aquest fenomen. A més, i de forma directa, es podran beneficiar tots els pobles de menys de 120 habitants.

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de la signatura del protocol d’intencions sobre la donació de l’edifici Colomer-Zurita a Morella, on ha avançat l’aprovació d’aquest decret, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Segons ha indicat el cap del Consell “ha d’haver-hi un compromís clar per a superar el desequilibri i la desigualtat que existeix en aquests moments en els territoris valencians”, i per això, ha apel·lat al treball conjunt de les institucions i agents econòmics i socials.

“Quan s’està produint aquesta desertització humana en part del nostre territori -ha agregat Puig-, ens afecta a tots, al conjunt de la Comunitat, no solament a les comarques afectades directament”.

AJUDES A CASTELLÓ

Respecte a la distribució de les ajudes del decret, el president de la Generalitat ha detallat que a Castelló es repartiran 1,2 milions d’euros entre 74 municipis, als quals es destinarà com a mínim 3.000 euros, prevalent als de menor grandària.

Aquest decret completa el Fons de Cooperació Local, ja que l’aposta del Consell s’enfoca a la incorporació d’un component que tinga en compte les zones rurals de la Comunitat Valenciana que pateixen fa dècades el problema del descens de població.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =