caixa popular

El Ple defensa les ajudes concedides per la Generalitat per a garantir els medicaments

El Ple defensa les ajudes concedides per la Generalitat per a garantir els medicaments
27/07/2017 -

L’Ajuntament dóna suport i reconeix les ajudes econòmiques que la Generalitat Valenciana ha prestat per a compensar el copagament en l’adquisició de medicaments i ortopròtesis decretat per un Reial decret. Així mateix, tal com ha acordat hui al Ple, instarà el Govern Estatal perquè retire el recurs presentat per l’Advocacia de l’Estat contra les subvencions autonòmiques i derogue l’esmentada normativa que va aprovar “per a garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut i millorar la qualitat i seguretat de les prestacions”.

Aquest acord s’ha adoptat a instàncies d’una proposta presentada pels portaveus de l’equip de govern municipal, que no ha rebut el suport dels regidors del Partit Popular i davant la qual s’ha abstingut Ciutadans. Al seu debat han intervingut els responsables de la Unió de Jubilats i Pensionistes del País Valencià i de la Federació de Jubilats i Pensionistes de CCOO del PV, José Luis Almela i Evaristo Soto, que, com a afectats, han fet ús del seu dret a participar en el Ple.

Després de cedir el torn de paraula a aquests col·lectius ciutadans, i agrair el seu suport, la portaveu del govern Sandra Gómez ha recordat que el Reial Decret qüestionat “va suposar el atac més gran a l’Estat social i de Dret i als drets dels ciutadans en matèria sanitària i social”.

“Afortunadament, l’arribada a les institucions valencianes d’un govern progressista va alleujar a moltes persones majors i a les seues famílies que s’havien vist obligades a pagar-se els seus medicaments, i en alguns casos de forma no assumible. I gràcies a la mesura del Govern valencià, quasi 200.000 pensionistes de la ciutat de València, ja no paguen pels seus medicaments”, ha manifestat la regidora abans d’instar totes les forces polítiques “per a defensar els drets d’aquestes persones que van ser víctimes de les retallades injustes del Govern del Partit Popular”.

En nom de Ciutadans, el regidor Narciso Estellés, ha defensat la necessitat de millorar el model actual, “perquè no és garantista”, però ha recordat “la necessitat de fer-ho dins del sistema”. Per la seua banda, la regidora popular María Jesús Puchalt ha expressat la seua “sorpresa” davant la proposta de l’equip de govern “perquè el copagament es va fer amb un propòsit equitatiu i racional”. “De fet –ha argumentat- abans de 2012 els pensionistes no pagaven però els aturats de llarga durada sí que ho feien, el 40%, i a més, ara, moltes persones de diferents col·lectius castigats han quedat exemptes del copagament.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 17 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios