Més inversió pressupostària per a continuar desenvolupant "l'educació del segle XXI"

La conselleria d’Educació inverteix més pressupost en les ajudes escolars per al pròxim curs acadèmic

Més inversió pressupostària per a continuar desenvolupant "l'educació del segle XXI"
25/06/2019 -

Amb el curs acabat, és moment de posar el focus d’atenció en el curs escolar 2019-2020 que, de nou, comptarà amb importants ajudes, impulsades per la conselleria d’Educació, amb l’objectiu de garantir la igualtat d’oportunitats entre l’alumnat. Encara que, en aquesta ocasió, sí que hi haurà una important novetat: l’increment de la partida pressupostària destinada a les ajudes escolars que permetrà, a més, augmentar el nombre de persones beneficiades.

72,7 milions d’euros, un milió més que l’any passat, per a les beques menjador i 55,5 milions d’euros per al bo infantil són les xifres anunciades per la conselleria d’Educació per al curs escolar 2019-2020 de la Comunitat Valenciana. Unes ajudes que, des de la seua posada en marxa, han anat encadenant pujades de pressupost per a anar augmentant el radi de beneficiaris.

Quant a les beques menjador, que van començar en el curs 2015-2016 amb un pressupost de 52 milions d’euros, s’ha aconseguit passar dels 95.000 beneficiaris a 127.000 en l’anterior curs escolar, i es preveu seguir incrementat aquesta xifra. D’aquesta manera, per al següent curs acadèmic, es consideraran beneficiaris directes l’alumnat inclòs dins de la Renda Valenciana d’Inclusió, rebent l’import màxim, així com l’alumnat de segon cicle d’Educació Infantil i el d’Educació Primària o Educació Secundària Obligatòria que haja sigut escolaritzat obligatòriament en un centre d’un municipi diferent del de la seua residència.

A aquest grup també s’afegirà l’alumnat escolaritzat en centres específics d’Educació Especial; aquells que es troben en situació d’acolliment familiar o residencial; i els fills o filles de famílies acollidores, víctimes de violència de gènere i víctimes del terrorisme.

D’altra banda, el bo infantil també ha experimentat un creixement del 20,6% del pressupost respecte al curs 2018-2019, destinant un total de 55,5 milions d’euros, que han permés augmentar l’import de les ajudes. D’aquesta manera, per al nou curs escolar, l’import mínim mensual serà de 90 euros – 10 euros més respecte a l’any anterior -, i l’import màxim serà de 180 euros – 40 euros més per a aquest curs -.

L’alumnat beneficiari del bo infantil seran els matriculats en centres privats de primer cicle d’Educació Infantil (de 0 a 3 anys), així com l’alumnat de 0 a 2 anys matriculats a les escoles municipals valencianes.

Per descomptat, per al nou curs escolar tampoc podran faltar programes que han contribuït a millorar la qualitat de l’educació des de diferents àmbits. Així, el curs 2019-2020 també comptarà amb el programa Xarxa Llibres, que dóna els llibres escolars de manera gratuïta a l’alumnat, així com el programa Edificant que, com explicava el conseller d’Educació, Vicent Marzà, continuarà impulsant-se perquè “els xiquets i xiquetes tinguen millors condicions per a desenvolupar-se amb una educació del segle XXI”.

Més informació


mostra viva del mediterraneo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 9 =

cultura als barris 2019
programacion rialto
anna i la maquina del tiempo
alcasser
movilidad ayto de valencia
cultura als barris 2019