25n
25N
25N

Ajudes a empreses i treballadors davant la crisi provocada pel coronavirus

Les empreses que realitzen ERTO no pagaran a la Seguretat Social, i les persones afectades temporalment tindran beneficis

Ajudes a empreses i treballadors davant la crisi provocada pel coronavirus
17/03/2020 -

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat l’aprovació d’un Reial decret, que mobilitzarà 200.000 milions d’euros per a destinar-lo a tres grans blocs: l’ajuda a famílies vulnerables, el suport al sector econòmic del país i la inversió de fons a la investigació del coronavirus. Una mobilització de recursos públics que van en la línia de “protegir l’ocupació i rellançar l’economia del país”.

La conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball s’ha sumat a aquest suport als treballadors i treballadors, i ha anunciat que els qui es vegen afectats pels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) “per força major” no només no perdran l’antiguitat, sinó que tornaran a l’empresa. Així, la conselleria tramitarà els ERTO, que suposen la suspensió temporal del contracte o reduir la jornada de manera temporal, sempre que s’acredite una causa justificada davant la crisi sanitària que està colpejant al país.

D’aquesta manera, la persona treballadora no tindrà dret a percebre el seu sou, però tampoc perdrà antiguitat, ja que “els efectes de l’acomiadament són per causa aliena al treballador”. Aquesta mesura se sumarà a l’anunciada per Pedro Sánchez, que agilitzarà el cobrament de la prestació per desocupació sense que els compute a efectes posteriors, i sense tindre en compte si la persona treballadora compleix o no els requisits de cotització.

L’objectiu de la Conselleria és l’aplicació de les mesures urgents per a respondre a l’impacte econòmic de la Covid-19 que estableix el Reial decret llei 7/2020 de 12 de març i “evitar que es produïsquen acomiadaments, garantint el compliment de tots els requisits establits legalment i reglamentàriament en aquest mecanisme legal”, assegura el comunicat.

Així mateix, Sánchez ha anunciat que les empreses que no acomiaden i facen ERTO estaran exemptes del pagament de cotitzacions a la Seguretat Social. A més, per als autònoms, es flexibilitzarà la prestació per cessament d’activitat.

Des que va començar la crisi del coronavirus, Economia ha rebut un total de 191 sol·licituds d’ERTO, que afecten 5.649 persones de la Comunitat Valenciana. A la província de València, el nombre de sol·licituds és de 72 ERTO que afecten 1.119 persones treballadores; a Alacant, les sol·licituds són 77 i afecten 1.246 persones; mentre que, a la província de Castelló, el número d’ERTO sol·licitats és de 32 i afecta 628 treballadors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × tres =

bombers
CCCC