25n
25N
25N

Ajudes directes per valor de 7,5 milions d'euros per a minimitzar l'impacte de la crisi sanitària en els lloguers d'habitatge habitual

Ajudes directes per valor de 7,5 milions d'euros per a minimitzar l'impacte de la crisi sanitària en els lloguers d'habitatge habitual
24/04/2020 -

El Consell ha aprovat un decret pel qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió directa d’ajudes, per un import global estimat de 7,5 milions d’euros, per a contribuir a minimitzar l’impacte econòmic i social de la crisi sanitària en els lloguers d’habitatge habitual.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha explicat, en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern valencià, que es tracta d’ajudes “per a persones arrendatàries d’habitatge habitual que tinguen problemes transitoris per a atendre el pagament parcial o total del lloguer” i que “encaixen en els supòsits de vulnerabilitat econòmica i social sobrevinguda” que es defineixen en el decret.

Pel que respecta a la quantia individual, les ajudes podran arribar fins al 100% de la renda que conste en el contracte d’arrendament “fins a un màxim de 650 euros al mes i per un període màxim de sis mesos”, ha indicat la vicepresidenta, qui ha assenyalat que “es podrà incloure com a primera mensualitat la del mes d’abril de 2020”.

D’aquesta manera, segons es detalla en el decret, les persones beneficiades seran aquelles que hagen passat a situació de desocupació; s’hagen vist afectades per ERTO; o, en cas d’empresaris o empresàries, hagen reduït la seua jornada laboral per motius de la cura de menors, majors o dependents, o altres circumstàncies que suposen una pèrdua substancial d’ingressos.

Oltra ha especificat que, a més, “es contemplen modulacions d’ajuda a percebre pels col·lectius més vulnerables, com les dones, les persones amb discapacitat o els majors de 65 anys, als quals s’incrementa el límit de l’IPREM màxim a tindre en compte”.

Persones afectades per ERTO

D’altra banda, entre les mesures adoptades pel Consell per a fer front a la crisi sociosanitària i econòmica provocada per la COVID-19, el Govern valencià ha aprovat el decret pel qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió directa d’ajudes per a persones treballadores per compte d’altri amb rendes baixes afectades per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO).

La dotació global d’aquestes ajudes ascendeix a 30 milions d’euros, amb una quantia individual per persona de 150 euros.

La vicepresidenta ha explicat que el procediment “s’impulsarà d’ofici en tots els seus tràmits”, per la qual cosa no serà necessari que les persones realitzen cap gestió.

En aquest sentit, Oltra ha indicat que “es prioritzarà en funció de la base de cotització de les possibles persones beneficiàries fins que s’esgote l’import global de 30 milions d’euros, de manera que tindran prioritat les persones amb bases de cotització inferiors”.

Segons ha assenyalat la vicepresidenta, “es pretén arribar a 200.000 valencians i valencianes”.

Difusió de l’ús transporte públic

El Consell també ha aprovat la declaració d’emergència de la contractació, per part de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, d’una campanya de difusió a través dels mitjans de comunicació per a informar la ciutadania de les mesures en relació amb el correcte ús del transport públic de viatgers i viatgeres per carretera, ferrocarril, tramvia i sobre la importància de reduir l’ús del transport públic en aquesta situació d’emergència sanitària.

La campanya, que compta amb un pressupost de 255.000 euros, es difondrà, a través de ràdio, premsa, televisió i mitjans en línia, fins al 6 de maig.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − cinc =