Més de 7.000 quilos de pólvora en 15 castells simultanis. La Diputació es bolca amb el sector faller

La Diputació de València estudia vies de col·laboració per a ajudar els sectors més afectats després de la cancel·lació de les Falles 2020

Guardar

castillo-palos
castillo-palos

Han sigut molts els sectors que s'han vist afectats per la cancel·lació de les Falles 2020 i, per consegüent, han hagut de fer front a una enorme pèrdua d'ingressos. Des de la Diputació de València no han dubtat a col·laborar amb tots aquests col·lectius tan lligats al món faller, amb l'objectiu de buscar fórmules per a frenar l'impacte que ha suposat la cancel·lació d'una de les festes més importants a la província de València.

D'aquesta manera, el president de la Diputació, Toni Gaspar, s'han reunit tant amb el Gremi de Sastres i Modistes de València, com amb l'Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana i el Gremi d'Artistes Fallers per a treballar en la posada en marxa de diferents vies de col·laboració, com a ajudes econòmiques o accions de promoció, per a mitigar les pèrdues i que cap sector es quede arrere.

En aquest sentit, el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha posat en relleu la "preocupació del president de la Diputació per la cultura festiva", i ha compartit la necessitat de "crear grups de treball per a millorar la coordinació amb altres municipis de la província de València" perquè "és moment de protegir una festa que és Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat".

Una de les iniciatives que ja ha vist la llum és la dirigida al sector pirotècnic per al qual es destinaran 300.000 euros per a la seua reactivació. Així, la Diputació ha arribat a un acord amb l'Associació de Fabricants Pirotècnics de la Comunitat Valenciana (Piroval) per al finançament de 15 espectacles pirotècnics, que tindran lloc en diferents espais de la província.

Sota el nom de 'Torna la llum', es dispararan 15 castells simultanis en els quals no faltaran els bombardejos de color, el ritme i, per descomptat, els finals apoteòsics que tornaran a fer vibrar a tots els espectadors. Si bé és cert que encara està per determinar la data i els espais en els quals es durà a terme aquest macroespectacle, la qual cosa sí que és clar és que es garantiran les mesures de seguretat en cadascun dels emplaçaments.

Més de 7.000 quilos de material pirotècnic es dispararan de manera simultània amb una duració aproximada de 10 minuts i prop de 500 quilos de pólvora en cadascun dels 15 castells. Un equip multifacètic compost per 80 tècnics de Piroval s'encarregarà de controlar la simultaneïtat d'aquest tret global i, sobretot, que aquest gran esdeveniment discórrega sense incidents.

Des de Piroval, la presidenta María José Lora ha destacat que "aquest suport és molt important, ja que el sector de la pirotècnia està greument afectat a causa de la pandèmia", i accions d'aquest tipus són essencials perquè tots els sectors implicats en el món de les falles puguen tornar a agafar força.

Destacats