Les ajudes al desenvolupament rural posen en marxa més de 200 projectes per a combatre el despoblament en les zones d'interior

Mollà, al costat del secretari autonòmic d'Agricultura i el director general de Desenvolupament Rural s'ha reunit amb els representants dels Grups d'Acció Local

Guardar

Rueda prensa mollà despoblamiento rural GVA
Rueda prensa mollà despoblamiento rural GVA

Les ajudes destinades a potenciar el desenvolupament rural, -emmarcades dins del programa Leader- permetran la posada en marxa de més de 200 projectes que serviran per a combatre de manera activa el problema del despoblament en les zones d'interior de la Comunitat Valenciana. Així ho ha anunciat la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, durant el transcurs de la reunió mantinguda amb els representants dels onze Grups d'Acció Local (GAL), formats per entitats socials i econòmiques representatives d'aqueixes àrees i a través dels quals s'articulen i gestionen aquests programes.

Mollà ha destacat que aquest tipus de suport públic "constitueix una de les pedres angulars sobre les quals se cimenta la lluita per a fer front al despoblament, ja que aqueix propòsit és un dels objectius prioritaris de les polítiques que estem duent a terme des del Consell". A més, la màxima responsable del sector agrari valencià ha subratllat tant l'exitosa resposta obtinguda per la convocatòria d'aquestes ajudes com el fet que la immensa majoria dels projectes que es van presentar hagen sigut aprovats. Els fons destinats a sufragar aquestes iniciatives ascendeixen a 11 milions d'euros i el 60% de les mateixes estan orientades a la creació o millora d'empreses, mentre que la resta dels projectes aprovats se centren en el desenvolupament de serveis bàsics, infraestructures, estalvi energètic i patrimoni cultural i natural.

Agilitar el procediment

En la trobada mantinguda aquest dijous amb els responsables dels Grups d'Acció Local també van estar presents el secretari general d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, i el director general de Desenvolupament Rural, David Torres, els qui van explicar que la Conselleria està treballant en la modificació de l'ordre de bases que regula aquesta classe de subvencions a fi de conferir-li una major agilitat als tràmits, atenuar la càrrega burocràtica i facilitar la gestió.

Rodríguez Mulero i Torres han animat a les persones assistents a l'esmentada reunió a aportar els seus suggeriments sobre aquest tema i a participar en l'elaboració d'aquestes noves disposicions. De fet, pròximament es mantindran noves trobades de caràcter tècnic per a concretar aqueixos canvis.

"Obrirem un procés participatiu amb els mateixos interessats -ha afirmat el secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural- perquè són ells els que estan cada dia sobre el terreny i coneixen de primera mà les necessitats que tenen. En un procés com el que ens ocupa, treballar de baix cap amunt és molt important en termes d'eficàcia i això és precisament el que estem fomentant. Es tracta, en suma, de potenciar amb aquests programes d'ajuda la qualitat dels serveis i el nivell de l'oferta en les zones d'interior per a contribuir d'aquesta manera a fixar la població i a atraure a tots els que puguen estar interessats".

Destacats