25n
25N
25N

La Diputació lliura als municipis les ajudes del pla conjunt amb el Consell contra la despoblació

La Diputació lliura als municipis les ajudes del pla conjunt amb el Consell contra la despoblació
20/12/2018 -

La Diputació de València ha efectuat el pagament de les ajudes previstes en el pla de lluita contra la despoblació en el qual participa al costat de la Generalitat Valenciana. En total, 1.300.000 euros que s’han repartit sobre la base de criteris objectius entre els 46 municipis de la província adherits a aquest programa que va anunciar el Consell a l’octubre, i l’aportació provincial del qual va aprovar la Diputació en el ple celebrat al final d’aquest mateix mes.

La corporació valenciana és l’única que s’ha sumat a aquest pla del govern autonòmic que arribarà a 144 localitats de la Comunitat, amb una aportació màxima de 100.000 euros per municipi, en funció de criteris com la densitat de població, el creixement demogràfic, la taxa de creixement vegetatiu, l’índex d’envelliment i dependència i el nivell de migració.

També podran ser objecte d’aquest impuls institucional els pobles que, encara que no complisquen els paràmetres exigits, pertanyen a àrees funcionals amb una densitat demogràfica igual o inferior a 12,5 habitants per quilòmetre quadrat. El Consell destina 3 milions d’euros a aquesta iniciativa en el marc autonòmic, al que cal sumar l’aportació d’1,3 milions de la Diputació de València.

La Diputació va aprovar en el ple d’octubre una modificació de crèdit per a aportar el 50% de les ajudes que adjudicarà la Generalitat a la província amb aquest pla que pretén frenar l’èxode de persones dels pobles d’interior. Aquesta partida d’1.300.000 euros se suma a la que la corporació provincial destina al Fons de Cooperació Municipal posat en marxa al costat de la Generalitat, la qual cosa enguany situa en 22.440.000 euros l’aportació provincial a aquests plans conjunts amb el Consell per a dotar de serveis bàsics i millorar la qualitat de vida en els municipis valencians.

La iniciativa, que va partir del president de la Generalitat, Ximo Puig, igual que la del Fons de Cooperació Municipal, s’ha plasmat en un decret que regula quins municipis seran els beneficiaris d’aquestes ajudes, en les quals s’ha implicat des del primer moment la Diputació de València, en la seua política de coordinació i col·laboració amb altres institucions per a millorar la vida de les persones.

En paraules de la vicepresidenta segona de la Diputació i diputada d’Hisenda, Rebeca Torró, “aquesta corporació havia d’adherir-se a una iniciativa com aquesta, impulsada des de Presidència de la Generalitat. Nosaltres ja hem fomentat diversos plans en aquest sentit, però tenim clar que hem de donar suport a projectes com aquest i col·laborar entre institucions per a beneficiar als municipis valencians”.

En la present legislatura, la Diputació de València ha destinat més de 20 milions d’euros a municipis de menys de 5.000 habitants i ha impulsat plans de desenvolupament rural per a incentivar l’ocupació i frenar l’abandó en zones despoblades de les comarques valencianes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 15 =