25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana llança ajudes a particulars i empreses per a la compra de vehicles elèctrics

Del 30 de maig al 31 de desembre, particulars, entitats i empreses podran sol·licitar les ajudes en els concessionaris o punts de venda

EP

La Comunitat Valenciana llança ajudes a particulars i empreses per a la compra de vehicles elèctrics
15/05/2019 -

La Comunitat Valenciana ja ha convocat les ajudes per a la compra de vehicles més sostenibles. Així, emmarcat dins del Pla Moves, el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat les ajudes per a incentivar la compra de vehicles elèctrics, així com d’uns altres que utilitzen energies alternatives a les convencionals, com el gas natural.

Per a accedir a aquestes ajudes, aquelles empreses i entitats, però també particulars que estiguen interessats hauran de posar-se en contacte amb els concessionaris o punts de venda adherits al Pla Moves, ja que seran els encarregats de tramitar telemàticament les ajudes. Els concessionaris que vulguen adherir-se al pla el podran fer a partir de demà, 15 de maig, mentre que els compradors podran sol·licitar les ajudes des del 30 de maig fins al 31 de desembre de 2019.

La quantia de les ajudes dependrà del tipus de vehicle adquirit i de cada sol·licitant

La quantia de les ajudes dependrà del tipus de vehicle adquirit i de cada sol·licitant. D’aquesta manera, els turismes adquirits per particulars, autònoms i entitats serà de 5.500 euros per a vehicles elèctrics purs i 2.600 euros per a híbrids endollables. En el cas de les pimes, les ajudes seran de 4.000 i 2.300 euros.

Quant a les motocicletes elèctriques pures, adquirides per particulars, pimes i entitats, les ajudes serà de 750 euros, i de 700 euros per a grans empreses. D’altra banda, les ajudes per a les furgonetes i camions oscil·laran entre 4.000 i 15.000 euros.

Així mateix, els camions propulsats per motors de combustió interna, que utilitzen combustibles fòssils alternatius homologats, com GLP/Autogas, Gas Natural Comprimit, Gas Natural Liquat o bifuel gasolina-gas, també podran beneficiar-se d’aquestes ajudes que procedeixen del Ministeri de Transició Ecològica.

Al costat d’aquesta línia de subvencions, l’Ivace també està ultimant la convocatòria d’ajudes econòmica per a la instal·lació de punts de recàrrega elèctrics i de sistemes públics de préstecs de bicicletes. No obstant això, caldrà esperar, encara, unes setmanes fins que es faça pública aquesta nova línia d’ajudes dirigides a fomentar una mobilitat més sostenible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 5 =

museo prehistoria
museo prehistoria