caixa popular

Ajudes municipals a les comissions falleres per a la contractació de bandes de música

Ajudes municipals a les comissions falleres per a  la contractació de bandes de música
19/01/2018 -

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València ha aprovat aquest divendres la concessió de 79.997,06 euros en ajudes a comissions falleres de la ciutat de València per haver contractat agrupacions musicals en 2017. Aquesta convocatòria va ser la segona consecutiva, després que en 2016 el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, impulsara la seua creació. La quantia va augmentar un 154,78 per cent respecte a l’edició inicial en 2016, quan va ser de 31.400 euros.

Fuset ha destacat “l’àmplia participació de comissions”, amb un total de 143, el que “demostra una bona acollida d’aquesta iniciativa municipal per part dels fallers i falleres”. A més, ha explicat que “aquestes ajudes ens permeten potenciar la música en directe per tots els barris de la ciutat, que és una de les singularitats que fan de les Falles una festa única i un dels elements fonamentals de la festa protegits per la seua inclusió en la llista de Patrimonis Culturals Immaterials de la Humanitat”.

El regidor ha valorat l’augment de la partida destinada a aquestes subvencions, de vora un 155 per cent, per “consolidar unes ajudes necessàries per a les comissions de falla de la nostra ciutat” i ha anunciat que enguany, per tercer any consecutiu, n’hi haurà una nova convocatòria, que s’aprovarà durant aquest primer trimestre de l’any i permetran, de nou, contractar tant bandes de música com colles de tabal i dolçaina.

En 2017 es va incrementar un 47,42 % la xifra de comissions beneficiàries i l’ajuda mitjana per comissió va ser de 559,42 euros, un 64,54 per cent més que en la primera edició, la de 2016.

El regidor, per finalitzar, ha recordat que “aquestes ajudes s’afegeixen a unes altres també de nova creació, com les del Programa Germanor o el programa pilot per a insonorització de casals, o les tradicionals, com la dels monuments fallers o la il·luminació”.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 7 =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris