caixa popular

Ajudes per a la creació de nous comerços de proximitat i per a consolidar els existents

Ajudes per a la creació de nous comerços de proximitat i per a consolidar els existents
06/07/2017 -

La Regidoria de Comerç destinarà 287.000 euros per a subvencionar els comerços de proximitat, que podran rebre ajuda per a finançar el 100% total de les seues despeses justificades, fins a un màxim de 3.000 euros. L’equip de govern aprovarà demà, en la reunió de la Junta de Govern Local, aquesta convocatòria d’ajudes per a la creació de nous comerços i a la consolidació dels existents en la ciutat de València. Es tracta “d’una proposta municipal que té per objectiu el suport a les activitats comercials dels barris de la ciutat per tal d’afrontar-ne les despeses corrents derivades d’aspectes com la titularitat, l’exercici, el desenvolupament i la millora del negoci o l’activitat comercial”.

Així ho ha explicat el regidor de Comerç, Carlos Galiana, qui ha explicat que l’equip de govern “aposta fermament pel xicotet comerç municipal, ajuda als autònoms a poder fer front al manteniment d’aquests negocis i impulsem de manera decidida la creació d’empreses comercials de proximitat”. “Amb aquesta línia de subvencions millorem el mapa comercial de la ciutat de València, amb l’objectiu de mantenir l’essència i la tradició de la nostra ciutat”, ha afegit el regidor.

Les subvencions s’atorgaran en règim de concurrència competitiva, d’acord amb els principis de publicitat, transparència, concurrència, objectivitat, igualtat, no discriminació, eficàcia i eficiència en l’assignació i utilització dels recursos públics. I van destinades tant a les xicotetes empreses com a les microempreses.

Les ajudes municipals podran destinar-se a partides molt diverses, com al pagament del lloguer del local comercial, a la implantació de sistemes de qualitat comercial, a la realització de cursos de formació del personal treballador, a implantar noves tecnologies de gestió empresarial per a l’exercici de la seua activitat, a la participació en plataformes individuals o conjuntes de comerç electrònic o a la realització d’auditories energètiques.

A més, a banda de millores internes del comerç, també estan contemplades partides enfocades a millorar el posicionament de cara a l’exterior dels xicotets comerços, així es podran elaborar amb la línia de subvencions estudis de mercat, anàlisi d’oferta i de demanda, màrqueting empresarial, enquestes d’avaluació de satisfacció de clients, aplicació de servicis de geolocalització o altres destinats a avaluar la implantació o a millorar el posicionament de l’establiment comercial en el mercat.

Pel que fa a temes d’imatge i comunicació també estan contemplades les despeses tendents a definir, millorar o difondre la identitat corporativa, com ara els derivats del disseny de noms, marques i logotips, el disseny o elaboració de material gràfic i documental; servicis d’assessorament o consultoria en matèria de modernització o promoció comercial, de millora de la imatge o d’assessorament laboral i fiscal relacionat amb l’exercici de l’activitat.

Altres accions que podrà dur a terme el xicotet comerç de la ciutat amb aquesta línia de subvencions municipals són implantar servicis tècnics i tecnològics per a la venda i difusió de l’activitat comercial a través d’Internet o per a la millora de les eines de comunicació comercial; publicitat en ràdio, televisió, premsa, aplicacions per a telèfons i smartphones, Internet, blogs i xarxes socials o altres suports.

Finalment, també hi són contemplades les quotes d’assegurances de responsabilitat civil, de subministrament d’energia, aigua, telèfon o Internet específicament referides a l’establiment comercial, l’obtenció de certificacions oficials en matèria d’igualtat o com a entitat col·laboradora en igualtat d’oportunitats entre homes i dones.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × un =

viva gym canovas
exposicion caps tallats