25n
25N
25N

Bankia i Fundació Bancaixa entreguen 100.000 euros a deu projectes d'inserció de persones amb diversitat funcional

Bankia i Fundació Bancaixa entreguen 100.000 euros a deu projectes d'inserció de persones amb diversitat funcional
06/02/2019 -

Bankia i Fundació Bancaixa han fet lliurament de les ajudes de la cinquena ‘Convocatòria Capaces’, per la qual es concedeixen un total de 100.000 euros a deu associacions sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana, que desenvolupen projectes d’inclusió social i integració.

L’esdeveniment ha tingut lloc aquest dimarts, on els representants de les associacions han estat acompanyats pel president de Fundació Bancaixa, Rafael Alcón; el director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, i la presidenta d’Associació Ajuda a Persones amb Malaltia Mental de la Comunitat Valenciana (Acova), Amparo Vallés, que ha parlat en representació de les associacions donades suport per la convocatòria, detalla les entitats en un comunicat.

Els projectes que han rebut les ajudes estan orientats a la formació professional enfocada a l’ocupació, la inserció laboral, la creació de llocs de treball, la promoció de l’autonomia personal, així com el suport psicosocial a l’entorn familiar.

La cinquena ‘Convocatòria Capaces’ ha donat suport quatre projectes d’integració laboral i sis d’inclusió social desenvolupats per quatre associacions de la província de València, quatre d’Alacant i altres dues de Castelló.

Les iniciatives d’integració laboral recolzades són: ‘Obrint portes’, d’Acova; ‘Horts inclusius. Formació per a l’ocupació’, d’ ADIS-Associació de Persones amb Diversitat Funcional d’Alacant; ‘Curs de formació de conserge/ordenança’, del Patronat Intermunicipal Francisco Esteve (PIFE) de València, i ‘Ocupació amb suport’, de la Fundació Síndrome de Down de Castelló.

En el camp de la inclusió social han donat suport als projectes de ‘Artepilepsia i Grups GAM’, d’ALCE-Associació d’Epilèpsia de la Comunitat Valenciana; ‘Protagonista de la meua vida’, de la Fundació San Francisco de Borja (FSFB), a Alacant; ‘Serveis de vida independent’, d’Ateneu Castelló-Fundació Dany Cerebral Ateneu Castelló; ‘Projecte d’acompanyament familiar després de l’alta hospitalària Amb-Viure’, d’ Adacea-Associació de Dany Cerebral Adquirit de la Província d’Alacant; ‘Pintem els nostres records’, d’AFAE-Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer d’Elx, i ‘Programa d’atenció ecològica per a famílies amb xiquets i xiquetes sords/as’, de Fundacion Fesord CV.

“PASSOS FERMS CAP A UN CANVI”

El titular de Fundació Bancaixa, Rafael Alcón, ha ressaltat el paper “essencial” que realitzen les associacions i ha apuntat que la integració plena és “un objectiu ambiciós i pel qual encara hi ha molt de treball que fer”, encara que creu que aquest tipus de convocatòries “permeten avançar en aqueix camí i fer passos ferms cap a un canvi en la realitat social i laboral d’aquest col·lectiu”.

En la mateixa línia, Casas ha assenyalat que “en Bankia creiem profundament en l’important paper que tenim com a agent de canvi i millora per a la societat”. “Estem encantats de formar part d’aqueix canvi i de treballar de la mà d’entitats com la Fundació Bancaixa, que comparteix amb nosaltres el compromís de fer tot el possible per a millorar la qualitat de vida de la gent que ens envolta”, ha destacat.

CAP A UNA SOCIETAT MÉS IGUALITÀRIA

Per part seua, la presidenta d’Acova ha felicitat a totes les entitats, “tant aquelles que reben el suport d’aquest programa com totes aquelles que s’han presentat i que contribueixen amb el seu treball a caminar cap a una societat més igualitària”.

“Fan un treball que posa en valor la importància del moviment associatiu en la Comunitat Valenciana i que ens reuneix a tots entorn de l’objectiu comú de lluitar i millorar la vida de les persones amb diversitat funcional”, ha sostingut Vallés.

Des de la seua posada en marxa, aquest programa d’ajudes de Bankia i Fundació Bancaixa ha permés donar suport 59 projectes d’associacions de la Comunitat: 28 de València, 21 d’Alacant i deu de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =