25n
25N
25N

Els ajuntaments afectats pel temporal Gloria disposen de 45 dies per a demanar ajudes

Els ajuntaments afectats pel temporal Gloria disposen de 45 dies per a demanar ajudes
21/01/2020 -

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat que els ajuntaments afectats pel temporal Gloria disposen de 45 dies per a sol·licitar a la Generalitat ajudes per a reparar les destrosses causades pel mal temps.

Així ho ha assenyalat aquest dimarts a Almenara on, al costat de l’alcaldessa del municipi, Estíbaliz Pérez, i el secretari autonòmic d’Interior, José María Ángel, han comprovat els danys provocats pel mal temps.

Posteriorment, la consellera s’ha traslladat a Almassora on, amb l’alcaldessa, Mercedes Galí, ha visitat les platges del municipi on s’han desallotjat els habitatges de la primera línia.

La consellera ha assenyalat que la intenció de la Generalitat “igual que es va fer amb l’episodi de la DANA del passat mes de setembre a la Vega Baixa”, és “actuar amb la major celeritat administrativa possible“.

En aquest sentit, després de l’aprovació urgent del decret d’ajudes que es durà a terme aquest mateix divendres en el Ple del Consell, les corporacions locals disposaran de 45 dies per a sol·licitar ajudes.

Tal com ha explicat la consellera, les subvencions es podran destinar a reparar infraestructures com a passejos marítims i també “béns inventariables i especialment mobiliari urbà i serveis turístics de platges perquè es puga recuperar com més prompte millor la normalitat en les nostres costes” i que tot estiga a punt quan comence la temporada turística.

A més, la consellera ha assegurat que l’Agència Valenciana de Seguretat i Emergències “estava preparada” per a atendre aquesta emergència atés que “en la Generalitat som molt conscients que, a causa de la crisi climàtica, els temporals seran cada vegada més virulents i es donaran amb major freqüència”.

Respecte a la situació a l’interior de la província de Castelló, on s’estan registrant nevades copioses, la consellera ha destacat que l’Agència Valenciana de Seguretat i Emergències ha mobilitzat 39 màquines llevaneu i 9 unitats de bombers forestals de la Generalitat amb autobombes per a buidar les carreteres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + tretze =