25n
25N
25N

Ajudes de l'Ajuntament de Puçol per a autònoms i aturats

Ajudes de l'Ajuntament de Puçol per a autònoms i aturats
21/05/2020 -

Amb l’objectiu de reactivar l’activitat econòmica i impulsar la creació d’ocupació, l’Ajuntament de Puçol ha aprovat una convocatòria de subvencions per a oferir ajudes als grups més afectats per la crisi de la Covid-19. Per això, s’ha assignat un import global de 67.970 euros que es repartirà entre tres línies d’actuació: autònoms, contractació d’aturats i foment de l’emprenedoria.

La primera línia d’actuació es dirigeix als autònoms amb establiment permanent a Puçol, i pretén donar suport al manteniment de l’activitat econòmica quan els ingressos de la unitat familiar depenen en exclusiva del negoci de l’autònom. Per això, s’oferirà una subvenció de 500 euros.

«El nostre objectiu és reactivar l’economia de Puçol, i fer costat als autònoms que s’han vist obligats a baixar la persiana a causa de la crisi sanitària originada per la Covid-19», subratlla la regidora d’Ocupació, Elena Camarero.

Amb l’objectiu d’impulsar la creació d’ocupació, una segona actuació, la Línia d’Ajudes a la contractació d’aturats, destinada a aquelles empreses que tenen el seu centre de treball o domicili fiscal a Puçol, i que formalitzen un contracte de treball amb aturats del municipi. Per a aquests casos existeixen dos tipus d’ajuda:

a) Per a les contractacions a jornada completa amb una duració mínima de sis mesos, percebran una subvenció de 800 euros per persona contractada.

b) Per a contractacions indefinides inicials, la subvenció ascendirà a 1.200 euros per persona contractada.

L’última línia d’actuació es dirigeix a l’emprenedoria o autoocupació. Concretament, a aquells aturats empadronats a Puçol que es constitueixen com a autònoms o microempreses. Per a rebre l’ajuda, serà imprescindible aportar un estudi de viabilitat favorable i mantenir l’activitat en les condicions establides en les bases de la convocatòria.

En aquest cas, l’Ajuntament de Puçol donarà suport a les despeses d’inici i la consolidació de l’activitat, incloent-hi les cotitzacions a la Seguretat Social del titular, exclòs l’IVA. La subvenció cobrirà el 70% de les despeses justificades, fins a 1.500 euros.

Com recorda la regidora, «volem animar a les empreses del nostre municipi a la contractació de treballadors, així com als emprenedors que tinguen una idea de negoci, animant-los a posar-la en marxa i assessorant-los en els primers passos de la seua nova activitat».

La primera línia d’ajudes suposa un import global de 50.000 euros i, les dues últimes, de 17.961 euros. En total, 67.961 euros destinats a impulsar l’activació econòmica i l’ocupació.

Les bases i instruccions per a sol·licitar les diferents subvencions eixiran publicades en el Butlletí Oficial en els pròxims dies i serà llavors quan quede obert el termini per a sol·licitar-les, en eixe moment es donarà difusió a través dels mitjans locals: Facebook, WhatsApp, Instagram i la web municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =

Informacion coronavirus