25n
25N
25N

2 milions d'euros per a les ajudes al lloguer social

2 milions d'euros per a les ajudes al lloguer social
12/01/2018 -

La concessió de quasi 2 milions d’euros en ajudes de lloguer social de les quals se’n beneficiaran 1.462 famílies, la convocatòria dels premis València Emprén, la concessió d’ajudes per import de 200.000 euros a 34 projectes d’indústria cultural o la primera fase de la rehabilitació de dos edificis en la plaça del Doctor Collado, amb un import de 521.000 euros són alguns dels assumptes aprovats hui per la Junta de Govern Local dels quals ha informat en roda de premsa la portaveu del Govern de la Nau, Sandra Gómez.

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest matí concedir ajudes de lloguer social per import de dos milions d’euros de les quals se’n beneficiaran un total de 1.462 famílies. La regidora Sandra Gómez ha ressaltat que aquestes ajudes formen part del compromís del Govern de la Nau d’atendre les necessitats d’aquells col·lectius més desafavorits i amb majors dificultats econòmiques o d’una altra índole, i també el notable increment que experimenta tant la seua quantia, que era de 1’2 milions en 2017, com el nombre de beneficiaris, que passa de 800 a quasi 1.500.

Sandra Gómez ha comentat que entre els beneficiaris d’aquestes ajudes per a fer front al pagament del lloguer d’un habitatge hi ha víctimes de desnonaments, ciutadans i ciutadanes de més de 65 anys o menys de 35 i persones que tenen algun tipus de diversitat funcional. Igualment ha informat que la quantia mitjana de les ajudes ascendeix a 1.200 euros.

La convocatòria per a ajudes municipals al Lloguer Social 2017 es va aprovar en maig de 2017, i a ella s’establia un termini de 30 dies naturals per a presentar la sol·licitud d’ajudes, dins del qual es van presentar 2.204 sol·licituds, 1.463 d’elles han resultat beneficiàries per complir els requisits exigits i 741 persones han sigut excloses per no reunir els requisits de la convocatòria.

En la Junta de govern de hui s’ha acordat acceptar les renúncies presentades per dos sol·licitants, desestimar les al·legacions presentades per 7 sol·licitants, aprovar la llista de beneficiaris de les Ajudes de Lloguer Social 2017 i procedir al pagament d’aquestes. Se subvenciona el 40% dels rebuts mensuals del lloguer, que no poden superar els 500 € mensuals.

Dins de la mateixa línia d’afavorir la igualtat d’oportunitats, en aquest cas a l’hora de formar-se en l’aprenentatge d’una llengua, la Junta de Govern ha aprovat la concessió de 81 ajudes a altres tants sol·licitants que rebran l’import de les matrícules pagades per a poder presentar-se a l’examen de certificació oficial d’un nivell mitjà d’anglés.

Els 81 beneficiaris d’aquestes ajudes són menors de 30 anys que han superat els exàmens per a accedir a les certificacions després de pagar fins a 200 euros per a poder concórrer a les proves. La regidora Sandra Gómez, responsable de l’àrea de Desenvolupament Econòmic, s’ha referit “al compromís de l’Ajuntament amb aquests joves amb dificultats econòmiques, de contribuir al fet que la falta de recursos no impedisca que puguen obtenir una certificació acadèmica que afavorisca el seu accés al mercat de treball”

CIUTAT DE LES OPORTUNITATS I LA CULTURA

Ha informat Sandra Gómez de l’aprovació de la convocatòria dels premis València Emprén, “amb els quals volem contribuir a fer de València una ciutat de les oportunitats per als joves emprenedors i fomentar la creació de nou teixit empresarial”. Es tracta de la convocatòria número 11 de València Emprén, iniciativa que inclou quatre categories: Projecte Jove, Dona Emprenedora, Innovació Millor Projecte Empresarial i Gestió Empresarial.

En cadascuna d’aquestes categories s’estableix un primer premi de 3.000 euros i un segon de 2.000 euros.

D’altra banda, dins el sector cultural “que genera valor en l’àmbit de societat i és font de desenvolupament econòmic” -en paraules de Sandra Gómez- la Junta de Govern ha aprovat resoldre la concessió d’ajudes per un import de 200.000 euros dins de la iniciativa municipal València Crea. “Es concedeixen fins a 6.000 euros a 34 projectes nascuts de la indústria cultural que singularitza la nostra ciutat i la seua dimensió innovadora, creativa i amb talent”.

DOCTOR COLLADO

La regidora ha explicat que “després d’un reajustament dels projectes que té en compte el nou planejament especial de la zona i la protecció l’entorn històric en el qual es troben”, s’ha aprovat hui la primera fase de la rehabilitació de dos edificis situats en la plaça del Doctor Collado a la qual en 2018 es destinaran 521.000 euros, procedents del Pla Confiança, que serviran per a escometre treballs d’índole arqueològic i uns altres com la fitació, estabilització i protecció de les façanes.

Sandra Gómez ha assenyalat la importància d’adequar aquestes intervencions de rehabilitació al planejament urbanístic d’una zona emblemàtica del centre històric de la ciutat de València.

En la Junta de Govern s’ha aprovat també la concessió d’ajudes a la insonorització dels casals de vuit falles de la ciutat, assumpte del qual informem en una altra nota de premsa, i l’actualització del Mapa del Soroll, sobre la qual ahir remetem una àmplia informació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 5 =