25n
25N
25N

La Generalitat donarà ajudes "immediates" d'entre 750 i 1.500 euros a autònoms

Ximo Puig ha anunciat que també s’està treballant en mesures per a ajudar les quasi 146.000 persones afectades pels ERTE a la Comunitat Valenciana

La Generalitat donarà ajudes "immediates" d'entre 750 i 1.500 euros a autònoms
26/03/2020 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat una partida d'”ajudes immediates” d’entre 750 i 1.500 euros per a autònoms i autònomes de la Comunitat Valenciana. Així ho ha avançat aquest matí en una roda de premsa virtual en la qual ha comunicat que demà s’explicaran els detalls.

Després de decretar-se l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus el passat 14 de març i haver-se suspés la producció i serveis en molts sectors, Puig ha lamentat que “l’activitat econòmica ha baixat a nivells extraordinaris”, per la qual cosa la Generalitat Valenciana tractarà de complementar les ajudes econòmiques del Govern central centrant-se especialment en els autònoms i autònomes.

Com ja va assenyalar la setmana passada, aquesta partida serà de 57 milions d’euros i hui ha concretat que seran “ajudes immediates” urgents d’entre 750 i 1.500 euros, encara que demà, quan es publique el decret, es coneixeran quines són les condicions específiques per a rebre-les, “ja que encara s’estan negociant algunes qüestions”. No obstant això, el president ha insistit que l’objectiu és “arribar al nombre més gran possible d’autònoms i autònomes beneficiàries”.

D’altra banda, Puig ha explicat que una altra de les actuacions que durà a terme la Generalitat Valenciana serà “pagar el que es deu”. En aquest sentit, ha anunciat que s’estan mantenint reunions amb el Ministeri d’Hisenda per a pagar els serveis que fins ara no s’havien pagat des de l’administració pública per falta de liquiditat. “En els pròxims dies s’espera pagar als proveïdors i a pimes perquè tinguen la millor liquiditat en aquest moment”, ha declarat.

El president també s’ha referit als ERTE, que segons la Conselleria d’Economia afecten 145.803 treballadors i treballadores de la Comunitat Valenciana pels 24.272 expedients presentats fins hui i que van creixent amb el pas dels dies. En aquest cas, ha assenyalat que ha demanat al Govern d’Espanya que flexibilitze el marc general que regula els ERTE per a millorar la situació d’aquestes persones “i que cobren com més prompte millor”.

Així mateix, ha indicat que la Generalitat Valenciana també dotarà d’ajudes a aquestes persones, encara que serà la setmana que ve quan es coneguen detalls després de debatre’s en la Mesa de Diàleg Social.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 16 =