25n
25N
25N

Torrent donarà més ajudes de 200 euros a comerços per a cobrir despeses extra generades pel coronavirus

Els grups municipals han presentat el Pla d’Actuació Municipal 2020 de lluita contra la COVID-19, que inclourà una targeta que bonificarà part de les compres que es realitzen en el comerç de Torrent

Torrent donarà més ajudes de 200 euros a comerços per a cobrir despeses extra generades pel coronavirus
03/06/2020 -

L’Ajuntament de Torrent apostarà per ajudar al comerç local i als autònoms i autònomes torrentines perquè el coronavirus no siga un llast per als seus projectes. Així ho han destacat els portaveus dels grups polítics que conformen el consistori, que aquest matí han presentat davant els mitjans de comunicació el Pla d’Actuació Municipal 2020 de lluita contra la COVID-19.

Andrés Campos, segon tinent d’Alcalde i regidor de Comerç i Ocupació, ha anunciat que el document posa com a prioritat al comerç local i a l’emprenedoria dels autònoms i autònomes de Torrent amb dues línies d’ajudes, així com a la garantia que les persones, a títol individua’l, puguen protegir-se en el seu dia a dia davant la pandèmia també per a protegir a la resta.

En concret, l’ajuntament impulsarà una línia d’ajudes destinades a cobrir les despeses que suposa per als comerços locals adaptar-se a les mesures d’higiene i protecció que exigeixen les autoritats sanitàries davant el coronavirus. Seran de 200 euros i mitigaran, així, l’esforç extra que suposa la compra de mascaretes, mampares, gels o desinfeccions del local.

Sobre aquest tema, l’alcalde, Jesús Ros, ha assenyalat que s’espera tindre l’esborrany aquesta setmana perquè a mitjan del mes de juny ja puguen sol·licitar aquesta ajuda les empreses de Torrent i puguen disposar de la resolució com més prompte millor.

Aquesta línia complementa a les ajudes directes d’entre 350 i 700 euros també per al teixit comercial municipal i les famílies més afectades per la crisi sanitària, amb 948 sol·licituds rebudes. Segons ha recordat Ros, s’atorgaran ajudes de 700 euros per a les empreses que desenvolupen la seua activitat en règim de lloguer i la resta podran obtenir fins a 350 euros per a cobrir altres despeses relacionades amb l’activitat. En total, el consistori ha destinat 900.000 euros per a això.

Així mateix, els veïns i veïnes de Torrent podran obtenir targetes de consum amb les quals rebran una bonificació del 25% pel valor de les seues compres a les botigues locals. En paraules de Campos, “el sector del comerç ha sigut el prioritari a l’hora d’elaborar aquest pla d’actuació i l’objectiu és recuperar la confiança en els nostres comerços i productes”.

Segons ha subratllat, aquesta setmana s’espera tindre l’esborrany d’aquesta mesura, encara que ja ha avançat que seran targetes de crèdit amb un criteri regional, perquè, alhora que es contribueix a impulsar al teixit comercial, la clientela puga augmentar el seu nivell adquisitiu i veja com un avantatge comprar a Torrent.

El Pla d’Actuació Municipal 2020 de lluita contra la COVID-19 és un document elaborat pel conjunt dels grups municipals en consens i compta amb 9 eixos estratègics i 96 línies d’actuació. S’aprovarà en el pròxim ple i tindrà com a principals pilars la recuperació de la confiança en comerços i productes de Torrent, la digitalització de les institucions o la salvaguarda de la salut de les persones enfront del coronavirus.

L’alcalde ha volgut agrair el treball conjunt que han desenvolupat tots els grups per a l’elaboració del pla i la constitució d’un comité que farà seguiment del desenvolupament de les actuacions i de les necessitats que requerisca la lluita contra la pandèmia. “Som tot un exemple perquè entre tots hem pactat les mesures per a estar a l’altura de les circumstàncies. Ara és necessari que tots col·laborem de manera real en aquest pla i que tinguem en compte que no és una carrera”, ha valorat.

Pau Alabajos, portaveu de Compromís, ha declarat que des del seu grup han posat l’accent a “millorar la qualitat de vida dels veïns i les veïnes de Torrent perquè les persones més vulnerables no es queden arrere” i en la realització de test de detecció de la COVID-19 entre el funcionariat del consistori.

Per part seua, Salvador Ciscar, del Partit Popular, ha valorat aconseguir abordar mesures “de manera ràpida, amb la creació d’un grup de treball sense cap color polític”. “Tant de bo no fera falta dur a terme aquestes mesures, però farem un seguiment del seu desenvolupament perquè s’adapte a les circumstàncies, ja que és un document flexible”.

Raúl Claramonte, tercer tinent d’Alcalde i regidor de Transports i Mobilitat, ha remarcat el “deixar a un costat les ideologies per a tirar avant d’aquesta situació en pro dels veïns de Torrent, que han pogut veure que els seus representants han acostat el muscle tots junts”.

Finalment, Antonio Martínez, portaveu de Vox, s’ha sumat a l’agraïment pel treball conjunt “fascinant i eficaç” i ha insistit que la prioritat és generar ocupació i respondre a les necessitats dels empresaris i comerciants davant el “desfeta econòmic” que comporta la crisi.

Jesús Ros ha aprofitat la presentació del pla per a agrair a la ciutadania el comportament “racional” que ha tingut durant aquests primers dies en fase 2, que elimina restriccions de contacte social i permet més activitats lúdiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 5 =