25n
25N
25N

Les persones que van esgotar l'atur durant l'estat d'alarma podran demanar una ajuda especial de tres mesos

Les persones que van esgotar l'atur durant l'estat d'alarma podran demanar una ajuda especial de tres mesos
15/11/2020 -

Més de 37.000 persones residents en la Comunitat Valenciana que van esgotar la seua prestació per desocupació durant l’estat d’alarma, entre el 14 de març i 30 de juny, podran sol·licitar el subsidi especial de tres mesos aprovat la setmana passada pel Ministeri de Treball i Economia Social.

L’ajuda s’emmarca en el Reial decret llei 30/2020, de 29 de setembre, de mesures socials en defensa de l’ocupació i pretén compensar l’absència d’ingressos de milers de famílies que van deixar de percebre prestacions ordinàries entre els mesos de març i juny, ha informat la Delegació del Govern en un comunicat.

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha destacat que el propòsit d’aquesta mesura és “defensar l’ocupació i garantir la viabilitat futura de les empreses cobrint diferents objectius”. Així, ha assenyalat que en els últims dies, la ministra Yolanda Díaz ha remés una carta a la ciutadania valenciana que podrà acollir-se a la iniciativa informant dels tràmits a seguir.

En aquest sentit, com a part del col·lectiu protegit per aquesta regulació, als potencials beneficiaris se’ls comunica en la carta que s’ha regulat una ajuda especial, gestionada pel Servei Públic d’Ocupació Estatal, el SEPE, que pretén compensar, durant tres mesos, aquesta absència d’ingressos.

Els tràmits s’han simplificat “al màxim” per a facilitar les sol·licituds i el termini finalitza el pròxim 30 de novembre. “Es tracta d’un subsidi de desocupació que compleix amb el compromís d’aquest Govern de no deixar a ningú enrere per una crisi sanitària que ha colpejat al món sencer. Aquest Govern continuarà destinant els recursos que siguen necessaris per a protegir a les persones treballadores”, ha insistit la delegada.

En concret, segons les dades que maneja la Delegació del Govern, un total de 37.193 persones en la Comunitat Valenciana són potencials subsidiaris d’aquesta mesura, ja que van esgotar una prestació contributiva o un subsidi durant l’estat d’alarma i no tenen una altra prestació per desocupació reconeguda posteriorment. A la província de València s’han comptabilitzat 18.043 persones, a Alacant, 14.426 i a Castelló, altres 4.724.

La sol·licitud es pot realitzar tant de manera online com presencial. En el primer dels casos cal accedir a la web del SEPE (www.sepe.es) i enviar, des d’aquesta mateixa pàgina, un formulari de pre sol·licitud de la prestació. Per a fer-ho presencialment cal dirigir-se a l’oficina del SEPE, després de demanar cita prèvia en www.sepe.es o per telèfon, i emplenar el model oficial de sol·licitud.

En aquesta línia, Calero ha subratllat que qualsevol d’aquests tràmits, realitzats fins al 30 de novembre, suposarà que la sol·licitud conste ja com presentada en termini.

Els possibles beneficiaris han d’estar en situació de desocupació i inscrits en els sistemes públics com a demandants. També podran accedir al subsidi les persones que estiguen complint el mes d’espera per a accedir al subsidi d’esgotament de la prestació contributiva.

No obstant això, el subsidi no serà compatible amb la percepció de la renda mínima, la renda d’inclusió, salari social o ajudes anàlogues de qualsevol administració pública.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − 6 =