25n
25N
25N

Axel Honneth visita València de la mà del Magnànim

El representant de la ‘tercera generació’ de l’Escola de Frankfurt oferirà aquest dijous una conferència a la Beneficència envers el seu treball ‘La idea del socialisme. Assaig d’una actualització’

Axel Honneth visita València de la mà del Magnànim
29/03/2017 -

Axel Honneth, el més destacat representant actual de la coneguda com “tercera generació” de l’Escola de Frankfurt, visita València aquest dijous, a les 19:00 hores, per presentar el seu llibre La idea del socialisme. Assaig d’una actualització, publicat per la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València. El professor alemany participarà en una nova sessió del cicle Els Debats del Magnànim a la sala Alfons el Magnànim de la Beneficència.

A l’acte està confirmada l’assistència de la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, així com del diputat de Cultura, Xavier Rius.

La conferència serà en anglés i hi haurà traducció simultània al valencià. El sociòleg Benno Herzog, professor de la Universitat de València, i Anacleto Ferrer, director de l’Institut d’Humanitats i de Patrimoni del Magnànim, seran els encarregats de presentar a Honneth i de conduir el debat posterior.

Es tracta d’una oportunitat única d’escoltar a Honneth, filòsof social, autor de la teoria del reconeixement, amb la qual va donar un nou impuls a l’Escola de Frankfurt. Ha dirigit l’institut de Recerca Social de la Universitat de Frankfurt i actualment és professor a la Universitat de Columbia a Nova York.

Les seues últimes obres estan centrades en el desenvolupament del concepte de “llibertat social”, com a principi normatiu des del que poder realitzar una crítica social efectiva.

“La idea del socialisme ha perdut el seu esplendor –segons Axel Honneth–, perquè els seus supòsits teòrics de fons, que procedeixen de l’època de l’industrialisme, ja no posseeixen cap capacitat de convenciment i han de ser reemplaçats per determinacions de la història i de la societat que siguen adequades a les nostres experiències actuals. Només així podrà recuperar-se la confiança en el projecte, modern i inclusiu, de configurar l’economia segons una llibertat entesa solidàriament i articular una alternativa atractiva i consistent front al capitalisme actual», ha indicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + dos =

museo prehistoria