25n
25N
25N

AVIVA Paiporta participa en la Fira dels Idiomes de la Xarxa Europea per la Promoció de la Diversitat Lingüística

AVIVA Paiporta participa en la Fira dels Idiomes de la Xarxa Europea per la Promoció de la Diversitat Lingüística
24/05/2018 -

L’Agència de Promoció del Valencià AVIVA Paiporta està present en la Fira dels Idiomes, que se celebra al Centre del Carme de València, organitzada per la Xarxa Europea per la Promoció de la Diversitat Lingüística (NPLD), de la qual forma part la Generalitat Valenciana des de fa dos anys. A més de la fira, que es perllongarà fins a aquest divendres, se celebrarà també l’assemblea general de la NPLD.
En la fira participen diferents institucions i entitats valencianes implicades en l’àmbit de la normalització lingüística. També hi haurà entitats de cinc territoris amb llengua pròpia oficial, com són Galícia, Euskadi, Catalunya, Illes Balears, Navarra i Comunitat Valenciana. A més, assisteixen entitats de normalització del còrnic, el cors, l’alsacià, el gaèlic, l’escocés, el frisó, l’occità o el bretó, entre d’altres idiomes europeus.

La mostra fou inaugurada pel director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, i està concebuda per a donar a conèixer la diversitat lingüística i la riquesa cultural d’Europa, així com les iniciatives que s’hi duen a terme per a promocionar i difondre les llengües com un dels bens més preuats amb què compta la ciutadania europea.

L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, va assistir a la inauguació d’aquest dimecres. “Per a nosaltres és un orgull estar presents en aquesta fira, ja que entenem que iniciatives com aquesta ajuden a preservar la riquesa cultural, i posen en valor l’ús de llengües que tenen una posició de dificultat en els diferents territoris, com és el cas del valencià”. Martín ha afegit que “com a institució pública, l’Ajuntament de Paiporta té un compromís ferm amb la promoció de la nostra llengua”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 2 =

torrent