25n
25N
25N

AVIVA Burjassot treballa en el projecte De Viva Veu

AVIVA Burjassot treballa en el projecte De Viva Veu
15/02/2021 -

L’Ajuntament de Burjassot, a través AVIVA, l’Agència de promoció del valencià que dirigeix la regidora Manuela Carrero, juntament amb FULL (Fundació pel Llibre i la Lectura) i Feets Gestió de Projectes SL, està treballant per a acostar a les escoles del municipi el projecte “De Viva Veu”. Es tracta d’un projecte cultural i educatiu, basat en accions i activitats al voltant de la lectura en veu alta. Amb elles, alhora que es potencien l’interés i el gust lector i les habilitats personals i comunicatives entre la població més xicoteta, es practica també l’entonació, el ritme, les pauses i la fonètica en valencià; s’afavoreix la comprensió lectora, s’amplia el lèxic, es pren consciència de l’organització de la informació i es potencia l’afany de superació i l’autoexigència de les generacions més joves.

Per a treballar la lectura en veu alta, primerament a les aules, els centres escolars burjassoters que han accedit a participar en el projecte “De Viva Veu”, que són els CEIP Fernando dels Rius, Els Sitges, Sant Joan de Ribera i el col·legi Joan XXIII, rebran el suport de les entitats gestores del projecte per a programar la participació del centre, i també un dossier didàctic per a reforçar la tasca del professorat a l’aula, així com un llistat de lectures recomanades per a posar en pràctica la lectura en veu alta.

A més, a part de les activitats didàctiques programades per a dur a terme en els centres educatius, el projecte “De Viva Veu” convoca també, anualment, el que enguany serà el VI Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta per al curs 2020-2021, després d’haver adaptat el format a les noves circumstàncies sanitàries. Aquesta competició s’estructura en dues fases: una local i una autonòmica. Per a la primera, els centres escolars de Burjassot seleccionaran internament els candidats i candidates que els representaran a partir de les activitats de lectura en veu alta que se celebren. L’alumnat seleccionat competirà en quatre categories d’acord amb cada cicle educatiu i, d’entre aquest, es triaran, d’igual manera, les candidatures que participaran en la final autonòmica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − set =