25n
25N
25N

AVIVA Burjassot impulsa la campanya “Llegir és divertit”

La campanya s’està duent a terme en tres col·legis públics de Burjassot: CEIP Miguel Bordonau, CEIP Sant Joan de Ribera i CEIP Fernando dels Rius

AVIVA Burjassot impulsa la campanya “Llegir és divertit”
22/02/2017 -

AVIVA, l’Oficina de Promoció del Valencià de Burjassot ha impulsat la campanya “Llegir és divertit”, que ja s’està duent a terme en tres col·legis públics de Burjassot, el CEIP Miguel Bordonau, el CEIP Sant Joan de Ribera i el CEIP Fernando dels Rius. L’objectiu d’esta campanya és incentivar el gust per la lectura en valencià entre els escolars, al mateix temps que estimular-los en el gust pels llibres.

Així, en la primera fase de la campanya, AVIVA ha proporcionat gratuïtament, als centres escolars participants, la relació de llibres en valencià que, en estos moments, s’estan llegint en les aules i que els mateixos centres van escollir. Entre els títols proposats està Àlex i els portes estel·lars, de Xavier Mínguez; El quadren d’Àngela, de Raquel Ricart; Els xiquets de la gorra, d’Enric Lluch; El quadern taronja de Morgana, de Pasqual Alapont; Un estiu a la Marina Alta, de Carme Miquel i, finalment, una adaptació de Tirant el Blanc, de Pasqual Alapont i Joanot Martorell.

A més dels llibres, AVIVA també proporciona als centres educatius, una proposta didàctica per a treballar-la en classe i aprofundir així en la lectura. Llegits els llibres i treballats en l’aula, la recta final de la campanya consisteix en la participació, per part dels alumnes i alumnes, en un concurs de microrelats que. Amb un màxim de 150 paraules, els xicotets creadors hauran d’escriure històries inspirades en els llibres que han llegit encara que deixant volar la seua imaginació tot el que vulguen.

De fet, tal com explica la regidora de l’Oficina de Promoció del valencià, “l’objectiu és fomentar la lectura en valencià i el gust pels llibres, però també per l’escriptura, per a la creació, i, el més important, que els xiquets i les xiquetes s’adonen que el valencià és una llengua en la qual també poden llegir, i escriure, i cantar, i veure la televisió i el cinema … Que s’adonen que el valencià és també la seua llengua!”.

Els microrelats presentats entraran en concurs i els millors s’editaran en un llibret en paper i en format digital. La presentació d’este recopilatori es realitzarà, a mitjan maig, en un acte lúdic organitzat per AVIVA Burjassot, com a fi clausura d’esta campanya de promoció de la lectura en valencià.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 8 =

museo prehistoria
museo prehistoria