25n
25N
25N

El temporal deixa fins a 50 l/m2 i ratxes de vent de 70km/h durant la matinada en la Comunitat Valenciana

Aemet preveu ruixats i tempestes generalitzades, localment fortes o molt fortes i amb possibilitat de calamarsa per a aquest dimarts

El temporal deixa fins a 50 l/m2 i ratxes de vent de 70km/h durant la matinada en la Comunitat Valenciana
27/08/2019 -

El temporal en la Comunitat ha deixat durant la matinada fins a 50 lliTres d’aigua per metre quadrat en localitats de la província de València com Andilla (49,8) o Pedralba (47,4) i fortes ratxes de vent que han fregat els 70 quilòmetres per hora al pas de les tempestes en municipis com Llíria (68 km/h) o Bétera (65 km/h), segons informa l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

La intensitat més gran s’ha observat a primera hora de la matinada, en el nord de la província de València i el sud de Castelló. Segons explica Aemet, el sistema convectiu que va penetrar per l’interior de València, es va reactivar als Serrans i Camp de Túria i es va desplaçar cap al nord agranant la província de Castelló.

Amb l’entrada del DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts), l’episodi de gota freda que afecta la Comunitat Valenciana, a més de les pluges, cal tindre en compte els possibles efectes de les tempestes, atés que la situació és favorable perquè es produïsquen ratxes fortes de vent o calamarsa al pas de les tempestes que es formen, explica Aemet.

Així, l’alta humitat en la baixa troposfera i ambient sec en la troposfera mitjana, un dels efectes d’aquest tipus de tempestes són rebentades humides que s’originen en el corrent descendent dins del núvol, generant intenses ratxes de vent en zones reduïdes del territori.

Durant la nit, les tempestes han transitat ràpid amb moviment de sud a nord i no han quedat estàtiques, per la qual cosa gran part de la precipitació acumulada ho ha fet en poc més de mitja hora.

Algunes dades de precipitació acumulada durant la matinada a la província de València deixen 49,8 l/m2 a Andilla, Pedralba (47,4), Llíria (42), Bugarra (38,8), Xelva (25,4), Zarra (22,8), Bunyol (20,4), Sagunt (19,8), Aeroport de València (5,4), València (4,3) i Ademús (2,8).

A Castelló l’aigua ha deixat a Onda 47.6 litres per metre quadrat, Llucena (46,2), Fanzara (44,2), Pina (38,2), Almenara (33,6), Altura (33,4), L’Alcora (32,8), Alcúdia de Veig (30,4), Montanejos (26,2), Torreblanca (25,4), Vilafranca (22), Castelló (15,4) i Castellfort (14,9).

Per la seua part a la província d’Alacant han caigut 7,2 litres per metre quadrat a Agres, Alacant (6,8), Aeroport d’Alacant-Elx (5), Elx (3), Oriola (2,2), Alcoi (2) i Xàbia (1).

Al pas de les tempestes s’han registrat algunes ratxes fortes de vent de curta durada a Llíria (68 quilòmetres per hora), Aeroport de València (65km/h), Bétera (63), Utiel (60), Torreblanca (57), Xelva (56) i Xalans (53).

205 TELEFONADES Al 112

Com a conseqüència d’aquest episodi de gota freda el telèfon d’Emergències de la Generalitat 112 ha rebut durant la nit un total de 205 trucades que s’han traduït en un total de 139 incidents.

PREVISIÓ PER A AQUEST DIMARTS

A aquestes hores, pràcticament no s’estan registrant pluges. Els ruixats del sud de València i nord d’Alacant penetren en el mar. En tot cas, per a aquest dimarts Aemet preveu ruixats i tempestes generalitzades, localment fortes o molt fortes i amb possible calamarsa, amb major probabilitat a les províncies de València i Alacant, on podrien mostrar a més certa persistència.

Les temperatures mínimes experimentaran pocs canvis i les màximes aniran en descens, localment notable. Per la seua part el vent bufarà del nord-est i est, fluix a l’interior i moderat en el litoral, amb algun interval de fort a primeres hores en el litoral d’Alacant.

TANCAMENT DE PARCS A VALÈNCIA

Amb motiu d’aquesta previsió meteorològica, la Delegació de Jardineria Sostenible de l’Ajuntament de València mantindrà els parcs de la ciutat mentre persistisca la situació de gota freda.

Així mateix, el consistori recomana a la ciutadania que evite passejar per les zones arborades dels jardins i que circule amb precaució per les voreres amb arbratge, davant la possibilitat que puga trencar-se alguna branca o fins i tot algun arbre per l’efecte de la caiguda d’aigua.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + quatre =