25n
25N
25N

AVE defensa la volta "urgent" a l'activitat econòmica per a evitar un impacte "dramàtic" en ocupació

Insta a les CCAA a demanar al Govern central reobrir comerços, bars, hotels i empreses amb totes les mesures de seguretat

AVE defensa la volta "urgent" a l'activitat econòmica per a evitar un impacte "dramàtic" en ocupació
23/04/2020 -

La Junta Directiva de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), reunida aquest dimecres, ha defensat que és “imprescindible tornar de manera urgent a l’activitat econòmica” perquè la paralització decretada a conseqüència del coronavirus està afectant “molt seriosament a desenes de milers d’empreses i treballadors” i per a evitar que l’impacte en l’ocupació i l’estat del benestar siga “dramàtic”.

“Som milions de ciutadans, autònoms, treballadors i empresaris, els que ja estem treballant i fent que la roda de l’economia gire, però encara hi ha molts que volen ajudar a alçar el país, i se’ls ha de permetre, perquè no volen ser responsables del desastre econòmic que es generarà”, adverteix l’associació en un comunicat, en el qual recalca que l’empresariat no pot ser considerat “l’enemic”.

AVE insta als governs autonòmics a demanar a l’Executiu central, “amb valentia i determinació, la reobertura de comerços, bars, restaurants, hotels, empreses i activitats, complint amb totes les mesures de seguretat i salut necessàries”, a les quals els empresaris es “comprometen” a adoptar.

Segons incideix l’organització empresarial, “els espanyols no volem ser mers espectadors, sinó que volem contribuir amb el nostre treball, esforç i talent a traure al país avance” i avisa que la paralització econòmica “està afectant molt seriosament a desenes de milers d’empreses i treballadors als quals, si se’ls continua impedint tornar a la seua activitat hauran de tancar, amb efectes desastrosos en l’ocupació al nostre país”.

“O tornem de manera immediata a reobrir tots els comerços, bars, restaurants, hotels, activitats i empreses, o l’impacte sobre l’ocupació i el nostre estat del benestar serà dramàtic”, insisteix AVE, que considera que els empresaris, “siguen de la grandària i sector que siguen, juntament amb els seus treballadors, són els que ens trauran d’aquesta crisi i no poden ser assenyalats per part dels nostres responsables públics com l’enemic”.

En aquesta línia, demana que es confie més en els empresaris, “que som els primers interessats a protegir als nostres equips i col·laboradors, com ho hem fet sempre, perquè en el talent de les persones que conformen les empreses, radica la supervivència d’aquestes”.

A més, defensa que estan sent “exemplars contribuint amb la seua solidaritat al fet que la crisi sanitària, que està donant pas a una crisi econòmica, no arribe també a ser una crisi social”.

Així, AVE posa l’accent que la volta a l’activitat econòmica “és fonamental per a preservar l’ús de milions d’espanyols, perquè sense ocupació ni activitat econòmica no es paguen impostos i sense impostos no hi ha estat del benestar”, per la qual cosa exigeix als responsables públics al fet que, a més de permetre l’activitat econòmica, “faciliten que qualsevol espanyol que vulga posar en marxa una activitat econòmica, comerç o empresa, invertir o generar ocupació, puga fer-ho de manera immediata”.

Per a això, sosté que és “imprescindible eliminar traves burocràtiques” i aplicar “amb urgència” dues mesures imprescindibles o, en cas contrari, “no arribaran inversions i la recuperació serà més lenta”: el silenci administratiu positiu generalitzat i iniciar l’activitat amb declaració responsable.

Finalment, sosté l’entitat que, com a societat, “no podem permetre que s’aprofite aquesta crisi sanitària i econòmica per a generar una crisi social de divisió, enfrontament i confrontació constant”.

CONSENSOS I SENSE INTERESSOS PARTIDISTES

“Més que mai necessitem una societat civil fort, activa i valenta, que exigisca als nostres responsables públics que es posen d’acord i aconseguisquen consensos, deixant al marge els seus interessos partidistes, i pensen en l’interés de tots els espanyols, per a enfortir a les nostres institucions i generar confiança i seguretat jurídica. Donant exemple, així mateix, en la racionalització i reducció dels costos innecessaris i duplicitats que existeixen en les administracions públiques”, conclou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − tres =