25n
25N
25N

Les obres de la línia 10 avancen a bon ritme

La línia de metro que unirà el centre de València amb Natzaret tanca una part del seu recorregut

Les obres de la línia 10 avancen a bon ritme
17/08/2020 -

La nova línia 10 de Metrovalencia està cada vegada més a prop, i és que continuen les obres del metro que uniran el centre de la ciutat del Túria amb el barri de Natzaret. Aquesta zona, els veïns de la qual feia anys que reclamaven una millora en les connexions amb el centre metropolità, per fi serà connectada, després que el primer intent anomenat línia T2 resultara un fracàs. Recentment, la Generalitat ha finalitzat les obres d’una part molt important de la connexió, el del carrer Alacant, i la construcció del qual ocasionaven també problemes de circulació de vehicles.

La línia 10 de metro contínua per a reescriure la història de la línia T2. Des que en 2011 es paralitzaren les seues obres, les zones construïdes van patir una gran deterioració. Anys després, gràcies al cofinançament de fons europeus a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020, que aporta el 50% del total del cost, per fi es va rescatar el projecte i hui dia continua en construcció, encara que amb un recorregut modificat i reformulació de punts clau. Hui dia, ja està un pas més prop de la seua finalització, perquè ja han acabat les obres del carrer Alacant.

En aquesta part del projecte s’han instal·lat les noves reixetes de ventilació, s’ha condicionat el traçat urbà afectat i s’ha obert el trànsit a la circulació de nou. Aquest tram es corresponia a l’estació subterrània situada al carrer Alacant. Els treballs de similars característiques fins i tot s’estan realitzant en l’avinguda Amado Granell. Aquestes reformes formen part del projecte constructiu de la superestructura de via, arquitectura i equipament del tram subterrani i les estacions d’Alacant, Russafa i Amado Granell. El pressupost conjunt d’aquestes actuacions que executa Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a través de COPCISA, S.A- VIALOBRA, S.L. ascendeix a 25.045.618,55 euros, IVA inclòs.

La Línia 10, una vegada completada, permetrà unir el centre de València amb la zona de la Ciutat de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia. Combinarà trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + 8 =