25n
25N
25N

Les obres de l'Alqueria del Moro avancen a bon ritme

Les obres de l'Alqueria del Moro avancen a bon ritme
11/11/2018 -

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha supervisat les obres de rehabilitació de l’Alqueria del Moro de Benicalap, que estan en marxa des del passat 7 d’agost. El pressupost de l’actuació és de vora un milió i mig d’euros i el termini d’execució de les obres és de 12 mesos.

«L’Alqueria del Moro, juntament amb la de la Torre i el Casino de l’Americà, constitueixen una part molt important del patrimoni arquitectònic de Benicalap i de la nostra ciutat. El Govern de Joan Ribó té un compromís per recuperar-los i conservar-los després de molts anys d’abandó i de diverses reivindicacions de veïnat i col·lectius que exigien una actuació», ha explicat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo.

El pressupost de l’actuació és de vora un milió i mig d’euros i el termini d’execució de les obres és de 12 mesos. L’Alqueria del Moro és una de les més rellevants de la ciutat. De fet, està catalogada com a Bé d’Interés Cultural des de 2004. Es tracta d’un edifici residencial compendi de l’arquitectura senyorial i rural de l’horta valenciana dels segles XIV, XVI i XVIII.

L’objectiu d’aquesta intervenció municipal és que l’edifici mostre la dilatada història continguda entre els seus murs i forjats, en els quals s’assenyalaran les fites més significatives de la seua història i del seu procés de permanent metamorfosi.

CENTRE MUNICIPAL D’INTERPRETACIÓ DE L’HORTA

Una vegada finalitzades les obres de rehabilitació, l’alqueria acollirà les dependències del Centre Municipal d’Interpretació de l’Horta, que es considera necessari per a donar a conéixer i fer valdre el patrimoni agrícola de la ciutat. Però, a més, també tindrà entre les seues funcions donar servici a les persones que dia a dia mantenen el nostre territori productiu. La idea és que es convertisca en un centre de referència per als agricultors i llauradors de la ciutat.

En aquest sentit, les obres que s’escometen, més enllà de recuperar el patrimoni arquitectònic de titularitat municipal que compta amb el reconeixement de BIC, i que estava en desús i en procés de clara degradació, servirà per a dotar de noves infraestructures que estaran al servici dels agricultors i agricultores.

El centre serà gestionat a través de la regidoria d’Agricultura i Horta per reforçar el paper del Consell Agrari Municipal com a plataforma de servicis per a l’agricultura municipal. Aquesta aposta es veu reforçada per la implementació d’una Estratègia Agroalimentària Municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × dos =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud