25n
25N
25N

Avancen les actuacions del projecte d'Entorns escolars segurs a València

Sandra Gómez destaca que el CEIP Ballester Fandos a la Malva-rosa és un dels primers 19 centres on comencen les obres de millora

Avancen les actuacions del projecte d'Entorns escolars segurs  a València
17/04/2021 -

La vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha visitat el CEIP Ballester Fandos al barri de la Malva-rosa, un dels primers 19 centres dins del programa Entorns escolars segurs on ja s’ha començat amb les obres de millora.

Sandra Gómez ha precisat que el programa d’Entorns escolars segurs es centra en la millora de les zones que envolten els centres educatius on no hi ha quasi espai per a vianants, cap a la desaparició progressiva del trànsit rodat immediat en els carrers adjacents, i dóna seguretat a aquests entorns de convivència dels xiquets i xiquetes i proporcionar espais segurs, a més de zones de joc.

Amb estes actuacions, Urbanisme vol “reduir la contaminació tant de l’aire com acústica” i “garantir la seguretat i el dret a respirar aire net en eixos espais”. La regidora ha recordat que aquest pla d’actuació es troba en una primera fase, però que l’objectiu és “anar una mica més enllà, perquè encara tenim marge per continuar millorant en entorns escolars”.

“Cada vegada són més els pares i mares que secunden això perquè el disseny urbanístic a les ciutats prioritze elements de conversió en zones de vianants”, ha assenyalat Gómez. Segons la vicealcaldessa, “l’Ajuntament aposta per un pla que englobe tots els col·legis d’educació infantil i secundària de la ciutat per millorar la seguretat viària i la salut dels més xicotets”.

En el CEIP Ballester Fandos s’estan acomplint les actuacions de millora, ampliant la vorera que envolta el centre pel carrer de Vicent la Roda fins a l’encreuament amb el carrer de Guillem Escrivà. Estes obres acabaran en una setmana aproximadament. A més s’eliminaran dues places d’aparcament que dificulten l’entrada i eixida del centre per reforçar la seguretat d’aquest accés.

En les pròximes setmanes es continuarà amb altres escoles i els seus entorns, com el CEIP Barcia Goyanes i el CEIP Teodoro Llorente, aquest últim ja en marxa.

Les següents actuacions que es portaran a terme són les que requerixen d’urbanisme tàctic i zones de jocs. Esta tasca continua mitjançant “l’estudi estadístic en què estem treballant per incluoure tots els centres de la ciutat i detectar les seues necessitats en matèria de qualitat i seguretat i poder donar una solució, atés la importància que mereixen les persones asídues d’estes zones con són les famílies, els xiquets i les xiquetes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × cinc =

museo prehistoria