25n
Orgull
Orgull

Avança el soterrament de les vies de València que donarà pas a una nova zona urbana

En pocs dies eixirà a informació pública per a, després, traure a licitació les obres de l’actuació

Avança el soterrament de les vies de València que donarà pas a una nova zona urbana
02/07/2021 -

El Parc Central de València, eixe gran pulmó que ja compta amb més d’11 hectàrees de zones verdes, està pendent que arranquen les obres que concloguen una de les parts essencials d’aquest projecte: el soterrament de les vies ferroviàries entre el bulevard sud i Giorgeta, que no només cosirà la ciutat de València – ara dividida en dos – sinó que permetrà millorar les connexions ferroviàries de la ciutat i impulsar el corredor mediterrani. Un projecte que, a més, porta incorporat la construcció d’una nova estació ferroviària i el túnel passant.

Segons l’acord de cooperació, que es va aconseguir entre la Generalitat Valenciana, el Ministeri de Foment, la Societat Parc Central, Renfe, Adif, i Adif Alta Velocitat, al llarg d’aquest 2021 les obres del canal d’accés havien de començar perquè estigueren finalitzades l’any 2026. Doncs bé, la comissió tècnica de la societat valenciana Parc Central ha donat el vistiplau a l’actuació i, en els pròxims dies, eixirà a informació pública per a, a continuació, traure a licitació les obres.

Amb un pressupost de quasi 400 milions d’euros, les obres consistiran en el soterrament de les vies d’accés tant a l’estació del Nord, com a la de Joaquín Sorolla, on a més es procedirà a la remodelació de l’estació amb l’objectiu que les andanes puguen aconseguir la longitud necessària després de l’execució del soterrament de les vies.

Respecte a les condicions econòmiques, l’acord estableix que el Govern Central realitzarà una aportació del 50%, mentre que la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de València aportaran el 25% respectivament. Així mateix, també s’inclou la condició que la construcció tant del túnel passant, com de l’estació central, seran a càrrec del Ministeri de Foment, d’Adif i d’Adif Alta Velocitat.

parque-central

Zeppeline.es

De moment, els Pressupostos Generals de l’Estat inclouen una inversió de 52,8 milions d’euros per a la reactivació del soterrament de les vies ferroviàries. Aquesta quantitat correspon a inversions d’Adif per a convertir en subterrani el canal d’accés. Per part seua, l’Ajuntament i Generalitat treballen conjuntament perquè la seua aportació siga sufragada íntegrament a través del Fons Europeu de Recuperació.

Remodelació de l’estació de l’AVE

El Govern central ha adjudicat la redacció del projecte de remodelació de l’estació Joaquín Sorolla per a adaptar-la al Corredor Mediterrani i al canal d’accés, amb l’objectiu que puga suportar l’augment del trànsit ferroviari que es preveu per als pròxims anys. Sens dubte, es tracta de la primera gran obra que s’escomet en aquesta estació des que s’inaugurara, en 2010, com una estació provisional fins que es culminara el projecte del Parc Central.

Així, a través d’Adif s’ha aprovat una inversió de 33,4 milions d’euros, que es destinaran, d’una banda, a l’ampliació de vies – fins a deu – d’ample internacional, que permetrà assumir l’augment del trànsit ferroviari a mesura que vaja avançant el Corredor Mediterrani i, per un altre, a l’increment de 300 places més d’aparcament per a vehicles privats.

El corredor verd de València Sud

I en paral·lel a les obres de soterrament, es durà a terme la revisió del PAI Parc Central perquè nasca una nova zona urbana que unirà València. En aquest sentit, es projecta un gran corredor verd en la zona sud de la ciutat, que permetrà connectar els barris de Malilla, Creu Coberta, Sant Marcel·lí, Raiosa, Camí Reial i Sant Isidre amb el Parc Central.

D’aquesta manera, es posarà en marxa un concurs d’idees amb el qual es desenvoluparà “el projecte urbanístic més important de València de l’última dècada”. Així, la proposta haurà d’incloure la revisió del PAI Parc Central i el de Sant Marcel·lí; la creació de la zona verda sobre les vies de l’AVE; l’ampliació del cementeri perquè s’integre dins de l’entramat paisatgístic de la ciutat; la possible reubicació de les cotxeres de l’EMT; així com el soterrament de les vies de la línia C3 de Rodalia, que permetrà cosir la cicatriu ferroviària de la zona sud de la ciutat.

“L’objectiu no és un altre – explicava la vicealcaldessa Sandra Gómez – que renaturalitzar la ciutat i crear un matalàs verd entorn de la V-30”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − set =