25n
25N
25N

D'antiga caserna militar a albergar 450 habitatges públics i un nou col·legi

El PAI d’Enginyers contempla la construcció d’habitatge públic, un parc i el nou CEIP Sant Àngel de la Guarda

D'antiga caserna militar a albergar 450 habitatges públics i un nou col·legi
18/11/2019 -

Continua la dignificació de l’escola pública a la ciutat de València. Al voltant de 21 centres públics tenen aprovades intervencions tant de reparació i millora de les instal·lacions, com de rehabilitació integral de l’edifici o construcció d’un nou centre educatiu. I, precisament en aquest punt, és on es troba el CEIP Sant Àngel de la Guarda per al qual se l’ha assignat una inversió de més de 7 milions d’euros, gràcies al Pla Edificant.

L’alumnat del CEIP Sant Àngel de la Guarda es traslladava, a l’inici de l’any, als barracons provisionals, situats en la parcel·la al costat de l’Hospital Peset de València, a l’espera de la construcció del nou centre. Sens dubte, una notícia que va ser ben acollida tant per l’AMPA, com pel professorat, ja que anunciava la posada en marxa dels mecanismes per a la construcció d’un nou col·legi.

Aquesta obra de gran envergadura portava bloquejada més de 20 anys. Així, com explicava la regidora de Desenvolupament Urbà i vicealcaldessa, Sandra Gómez, “aquesta actuació es trobava pendent des que, en la dècada dels 90, aquests terrenys van deixar de tindre ús militar”. I és que la intervenció que es realitzarà en la zona no només contempla la construcció del nou CEIP Sant Àngel de la Guarda, sinó que inclou la creació d’un parc i la construcció de més de 450 vivendes de protecció pública, “moltes d’elles en règim de lloguer”.

Actualment, s’està procedint a l’enderrocament del centre educatiu i de la resta de mòduls de l’antiga caserna, amb una previsió de dos mesos, i s’està a l’espera que, des de conselleria, es done el permís per a la reurbanització de la zona. Amb aquesta demolició, l’empresa estatal de sòl (SEPES) podrà començar amb la urbanització del PAI d’Enginyers, que abasta els terrenys compresos entre el carrer Sant Vicent, Uruguai, Francisco Climent i Dolores Alcayde.

Una vegada executada la urbanització, l’Ajuntament disposarà del solar per a construir el nou col·legi Sant Àngel de la Guarda a través del Pla Edificant. De fet, l’Ajuntament ja està treballant en la redacció del projecte per a licitar l’obra quan es dispose del solar urbanitzat. Una intervenció que reflecteix, en paraules de Gómez, “la bona coordinació entre les tres administracions per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 3 =

ccccinema
activem alfafar