25n
25N
25N

La peatonalització de la plaça de Sant Marcel·lí continua avançant

La Junta de Govern Local ha aprovat el Pla de Seguretat i Salut per a la conversió en zona de vianants del carrer Arquebisbe Olaechea

La peatonalització de la plaça de Sant Marcel·lí continua avançant
16/07/2019 -

La Junta de Govern Local ha aprovat el Pla de Seguretat i Salut de les obres de peatonalització del carrer Arquebisbe Olaechea, encreuament amb el carrer Sant Marcel·lí, així com els nomenaments del director de l’obra i el coordinador en matèria de seguretat i salut. Sens dubte, un pas més cap a la pacificació del barri valencià de Sant Marcel·lí que està a l’espera que es pose en marxa la peatonalització de la plaça central del barri.

En el seu moment, la Junta de Govern Local aprovava el projecte tècnic de peatonalització de la plaça de Sant Marcel·lí, que compta amb un pressupost de 185.000 euros. Una “reivindicació històrica del moviment veïnal”, explicaven llavors des de l’Ajuntament de València, que comença a fer els seus passos per a convertir-se en una realitat. I és que, malgrat que ja s’ha recuperat per a la ciutadania mitjançant una actuació blana, encara queda molt per fer.

Un projecte del qual ja es va presentar una recreació del resultat final i que, a més, respectaria la idiosincràsia d’aquest barri per a no perdre l’essència que li caracteritza. Un projecte de plaça àmplia, plantació arbòria i instal·lació de bancs, que deixarà un ampli espai central per a albergar els diferents esdeveniments que les associacions culturals i festives del barri realitzen en un dels punts més emblemàtics de Sant Marcel·lí.

san marcelino

València continua apostant per la peatonalització ja no només de les grans places de la ciutat, sinó de les places dels diferents barris de València. De fet, són molts els projectes que estan en marxa, com la Plaça Llorenç de la Flor en el barri del Cabanyal, les obres del qual començaven fa un poc més d’un mes o la plaça enjardinada en la confluència de l’avinguda Tarongers amb el carrer Lluís Peixó, on se situarà el nou mercat del Rastre de València, i que està a l’espera de la licitació de les obres.

Els barris de València avancen cap a un nou model en el qual es prioritza al vianant, es pacifica el trànsit i, a més, es construeix, gradualment, una ciutat molt més verda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + setze =

caixaontinyent
ruta massamagrell
paterna