25n
25N
25N

El túnel vertical per a rescatar a Julen aconsegueix ja els 40 metres de profunditat dels 60 previstos

ÁLEX ZEA/EUROPA PRESS

El túnel vertical per a rescatar a Julen aconsegueix ja els 40 metres de profunditat dels 60 previstos
20/01/2019 -

La perforadora que aquest dissabte a les 13.45 hores va començar els treballs d’un túnel vertical paral·lel al pou en el qual va caure, fa aquest diumenge una setmana, el xiquet de dos anys Julen, ha aconseguit ja els 40 metres de profunditat.

La perforació ha travessat una zona de material molt dur en un terreny complicat, per la qual cosa els treballs en aquesta finca del municipi malagueny de Totalán, malgrat que segueixen sense descans, s’han alentit. Aquest diumenge a les 07.00 hores s’havia arribat fins als 33 metres.

D’aquesta manera s’ha superat ja més de la meitat del pou vertical paral·lel. Una vegada s’arribe als 60 metres i s’encamise serà el torn dels membres de la Brigada de Salvament Miner d’Hunosa, d’Astúries, que hauran d’avançar amb mitjans manuals una galeria horitzontal d’uns quatre metres per a connectar amb la cota del pou a la qual s’estima que està Julen.

A més, mentre la perforadora segueix el seu treball, es realitzen labors de formigonada al costat de la zona de treball per a evitar despreniments. Igualment està ja en el lloc la càpsula en la qual baixaran els miners asturians, de 1,05 metres de diàmetre per 2,5 d’altura, dissenyada pel director tècnic del Consorci Provincial de Bombers de Màlaga, Julián Moreno, i fabricada per ferrers malaguenys.

Durant el matí, algunes de les màquines que han estat treballant en els moviments de terres s’estan retirant de la zona de rescat. A més, van arribar membres dels Tedax de la Guàrdia Civil per a participar en les labors, sent continu el tràfec de mitjans i efectius.

També va bolcar un vehicle del Grup Especial d’Activitats Subaqüàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil en el matí d’aquest diumenge, en la via que comunica els municipis de Rincón de la Victòria i Totalán, eixint els dos agents pels seus propis mitjans i sent atesos en el lloc per efectius sanitaris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 10 =