25n
25N
25N

A tan sols 80 centímetres del pou on estaria Julen

Álex Zea - Europa Press

A tan sols 80 centímetres del pou on estaria Julen
25/01/2019 -

Els efectius de la Brigada de Salvament Miner han realitzat ja més de tres metres de la galeria horitzontal que s’excava per a intentar trobar a Julen, el xiquet de dos anys que va caure en un pou de més de 100 metres de profunditat en Totalán (Màlaga) fa onze dies.

Així, segons han precisat des de la Subdelegació del Govern l’excavació de la galeria horitzontal ha progressat fins als 3,15 metres. A més, han informat que des del migdia d’aquest divendres han pres terra en la zona de treball tres helicòpters.

En concret, es tracta, a més del qual procedia de Sevilla per a traslladar material explosiu; d’un segon i tercer, que s’han traslladat des de Palma de Mallorca i des de Cantàbria a quatre guàrdies civils de l’Equip de Muntanya, especialistes en espeleologia i microvoladures per a reforçar el dispositiu de rescat per si fóra necessari fer relleus.

Els miners continuen el treball fins al moment sense necessitat de tornar a utilitzar explosius, que han sigut emprats en tres ocasions, la última d’elles en el matí d’aquest divendres, segons va explicar el portaveu de la Guàrdia Civil, Jorge Martín.

Els miners van començar en la vesprada d’aquest passat dijous l’excavació d’una galeria horitzontal d’uns quatre metres per a connectar el túnel vertical perforat prèviament amb el pou en el qual es troba el xicotet Julen.

Durant aquest matí l’excavació d’aqueixa galeria horitzontal aconseguia un metre i mig i les complexes condicions del terreny han obligat a l’ús de microvoladures. Martín ha explicat que és la muntanya la que marca el ritme de treball de l’operatiu, donada la seua extrema duresa.

També ha deixat clar que l’ànim entre l’operatiu, compost per 26 efectius de la Brigada, la Guàrdia Civil i el Consorci Provincial de Bombers, és “igual d’alt” que aquest dijous, quan van iniciar la baixada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − set =

Valencia activa
bombers
Valencia activa