25n
Orgull
Orgull

Parc Central: més prop del soterrament de les vies del tren

El Canal d’Accés es preveu que estiga executat en 2024

Parc Central: més prop del soterrament de les vies del tren
27/03/2019 -

Continuen els avanços al Parc Central de València, eixe gran pulmó verd que ja compta amb més d’11 hectàrees de zones verdes, però que està pendent que es concloga una de les parts essencials no solament per a les connexions ferroviàries de la ciutat, sinó també fonamental per a acabar el Corredor Mediterrani. Per descomptat, parlem del soterrament de les vies del tren que divideix en dos València, així com la construcció de la nova estació.

La Junta de Govern Local ja ha aprovat l’acord de cooperació, que s’ha aconseguit amb la Generalitat, el Ministeri de Foment, Societat Parc Central, Renfe, Adif i Adif Alta Velocitat, en el qual s’estableix un cronograma per a dur a terme, en primer lloc, el Canal d’Accés fins al viaducte de Giorgeta i, en un segon termini, la nova estació ferroviària i el túnel passant.

Sens dubte, “un pas molt important per a la solució ferroviària de València”, com ho definia l’Alcalde de València, Joan Ribó, que “possibilitarà alliberar-nos del mur que separa el barri de Malilla, així com per la construcció de l’estació definitiva i la penetració fins a l’eixida de la ciutat per la zona de la Universitat Politècnica de València”.

Parque Central Valencia

Així, els primers passos de l’execució d’aquest acord començaran a fer-se visible en 2021, quan està previst que arranquen les obres del Canal d’Accés, que permetrà el soterrament de les vies des del Bulevard Sud fins al pont de Giorgeta, així com la realització de l’Avinguda de García Lorca, el principal objectiu urbanístic de les obres pendents del Parc Central. Unes obres de gran envergadura que es preveu que finalitzen l’any 2024.

Aquest acord aconseguit per diferents institucions i empreses també inclou condicions econòmiques per a la construcció d’aquest Canal d’Accés. Per això, el Govern Central realitzarà una aportació del 50%, mentre que la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de València aportaran el 25% respectivament. Així mateix, l’acord també inclou la condició que la construcció tant del túnel passant, com de l’estació central, seran a càrrec del Ministeri de Foment, d’Adif i d’Adif Alta Velocitat.

Primers passos per a l’habilitació de solars

La Societat Parc Central ha informat de la licitació de les obres del projecte “Habilitació de solars de la Fase 1A del PAI A.4.1 Parc Central de València”, que consistirà en l’execució de les actuacions necessàries, com a enllumenat, sanejament o semaforització, per a convertir en solars les parcel·les P3, P6 i P9, situades al carrer Bailèn, enfront de l’estació Joaquín Sorolla; Maestro Sosa-Sant Vicent Màrtir; i Avinguda Peris i Valero i Juan Ramón Jiménez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + dotze =