caixa popular

Així avancen les obres del Parc Central

L’Horta Jardí, el Jardí dels Xiquets, els “murs verds” i la resta de dotacions donaran forma al que pretén ser el “pulmó verd” de la ciutat

Així avancen les obres del Parc Central
12/02/2018 -

Cada vegada queda menys per a la inauguració del Parc Central de València. Almenys, de la primera fase. Les obres avancen sense parar perquè enguany estiguen accessibles als veïns i visitants tots els espais: el gran jardí, les quatre naus, una pèrgola, un espai de sociabilització de gossos i una altra de jocs infantils, entre altres.

Pla aeri del Parc Central de València | València Extra

Era una de les grans demandes de la ciutat des de fa quasi 30 anys, quan en 1989 es va incloure el projecte en el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU). I en 2015 es van començar les obres d’aquesta primera fase, la de Russafa-Malilla, que afecta el 40% de l’espai total, prop de 110.826 metres quadrats. Fase que veurà la llum d’ací poc.

La plantació d’arbustos i arbres en l’Horta Jardí

El Jardí dels Xiquets i un dels “murs verds

Amb raó se l’anomena “el nou pulmó verd” de València. I és que 1 miler d’arbres i prop de 85.000 arbustives es repartiran de llarg a llarg del parc. El gruix de la plantació hauria d’haver-se iniciat en setembre i octubre, però la calor va provocar que es retardara. En aqueix sentit, també les pluges dels últims dies estan demorant els treballs.

L’Horta Jardí és l’espai més avançat, doncs ja compta amb les instal·lacions de reg, l’aljub i alguns bancs, entre altres instal·lacions. Des de fa poc més d’una setmana, l’espai s’està poblant d’arbustives i trepadores.

I en el Jardí dels Xiquets, per la seua banda, s’estan col·locant els carrusels, gronxadors i balancins, a més d’altres instal·lacions com un rocòdrom, una plataforma lliscant i diverses taules de pimpon.

Tots dos espais estaran limitats per “murs verds”, unes estructures de formigó que comptaran amb més de 13.000 plantes. Aquestes les dotaran d’un aspecte similar a un mantell verd. Actualment s’estan implantant les 1.300 jardineres on es col·locaran les plantes.

Les naus col·lindants al carrer Filipines

El moll de Peris i Valero a mitja reconstrucció

Més instal·lacions del Parc Central

Obres en el Parc Central

Quant a les quatre naus situades en la plaça de les Arts, tres d’elles estan pràcticament finalitzades, mentre que en l’altra continuen els treballs. Aquests edificis pretenen albergar activitats culturals i socials.

Alguns problemes

Sobre els terminis, en la Societat Parc Central, encarregada de gestionar i coordinar els treballs, no volen enxampar-se els dits i es limiten a ressaltar l’avanç de les obres.

I és que no tot està sent un camí de roses. Hi ha algun que altre obstacle que pot retardar l’avanç de les actuacions. Un d’ells és el que està provocant el concessionari de cotxes situat en l’Avinguda de Peris i Valero.

El propietari de la companyia es resisteix a abandonar les parcel·les dotacionales, que pertanyen a l’Ajuntament després de la reparcel·lació de juny de 2017. El jutge, no obstant, va denegar la suspensió cautelar de l’ocupació del sòl demanada pel concessionari, i encara així, el seu propietari es nega a complir amb el requeriment d’abandó. Així que l’Ajuntament va optar finalment per aprovar el seu desnonament divendres passat 2 de febrer.

Aquest retard ha afectat al moll proper, encara en procés de reconstrucció, les actuacions de la qual van haver de paralitzar-se a causa de les negatives de l’amo del concessionari.

8 accessos i tancat

El Parc Central tindrà 8 portes d’accés: dos en l’avinguda de Peris i Valero, una en el carrer Dr. Domagk i altres cinc des del carrer Filipines.

I sí, el parc estarà completament tancat de cara al carrer. Quasi d’1,80 metres d’altura, nombrosos pilars de formigó i acer es repartiran al llarg de 600 metres lineals per a voltar l’espai. Tanmateix, en Filipines, el tancat permitirà l’accés a les naus en funció dels seus horaris, independentment de l’accés al parc.

També es construiran panells de formigó de 3 metres d’alt per a separar aquesta primera fase del parc de les vies ferroviàries, a l’espera de les obres previstes per a soterrarlas. Al costat d’aquest mur, s’estan plantant diversos arbres i plantes a manera de pantalla vegetal.

Més instal·lacions

A més de totes les anteriors dotacions, l’espai comptarà amb una pèrgola coberta de plantes i jardins florals i un espai de socialització de gossos, que estarà situat enfront del viaducte de Giorgeta.

Etiquetes


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

1 Comentari

  1. Cristina
    Cristina febrer 13, 14:48

    Me parece estupendo y genial tener un gran parque central en mi ciudad y pero pienso que tenían que haber subterráneo las vía del tren antes y quitar el puente y luego hacer el jardín ese es mi pensamiento

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 4 =