25n
25N
25N

La nova mobilitat per la futura plaça de l'Ajuntament comença a agafar forma

EMT ha publicat la licitació de les obres per a l’intercanviador del carrer Xàtiva

Isacar Marín

La nova mobilitat per la futura plaça de l'Ajuntament comença a agafar forma
19/11/2019 -

La peatonalització permanent de la plaça de l’Ajuntament de València començarà el 20 de març de 2020, just després de Falles. Per a això, es durà a terme, en un primer moment, una actuació blana, mitjançant la instal·lació de jardineres, pilones i bàculs, que tancarà al trànsit una de les places més emblemàtiques de la ciutat. Arrancarà així una primera fase de tancament permanent i continuat de la plaça de l’Ajuntament, que culminarà amb el projecte de remodelació definitiu que dependrà del concurs d’idees.

D’aquesta manera, els mecanismes necessaris per a poder dur a terme aquesta peatonalització ja s’estan posant en marxa. Així, al procés de participació ciutadana, que encara estan en marxa perquè tota la ciutadania puga opinar sobre la nova imatge de la plaça de l’Ajuntament, se li suma els primers avanços de la nova mobilitat dins de la plaça.

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha publicat la licitació de les obres per a la remodelació del viari al voltant de la plaça, així com les actuacions per a l’intercanviador, que se situarà al carrer Xàtiva, per un total de 99.948 euros, i un termini d’execució de les obres de tres mesos, encara que s’interrompran de l’1 al 19 de març per la celebració dels esdeveniments fallers. Aquest intercanviador serà un nexe de comunicació entre les diferents línies d’autobusos, i completarà al que ja existeix en Tetuan-Porta de la Mar.

Una altra de les actuacions que contempla aquest projecte, i que ja va avançar en el seu moment el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, és la creació de la línia C1. Una línia llançadora que connectarà amb els intercanviadors Tetuan-Porta de la Mar i el de Xàtiva. “Serà l’única línia d’autobús que passarà per la plaça de l’Ajuntament, i tindrà una freqüència de 4-5 minuts”. Per a això, es deixarà un vial pel costat de la plaça on se situa Correus o l’Ateneu pel qual passarà l’EMT i el Taxi.

planta-plaza-ayuntamiento

Així, es contempla la creació d’una parada d’autobús en la zona central de la plaça, que es construirà enfront de l’actual parada Pl. de l’Ajuntament-Barques. Així mateix, la C1 també oferirà servei dins de la plaça en la parada de Pl. de l’Ajuntament-Mercat Central/Llotja (que es mantindrà), així com en la de Marqués de Sotelo, que serà modificada dins de les obres licitades.

Dins de la nova plaça de l’Ajuntament, es garantirà l’accés dels veïns i veïnes als aparcaments privats, així com el servei de càrrega i descàrrega. “La plaça de l’Ajuntament que ha estat segrestada pels vehicles, ara serà recuperada per a les persones”. I és que només es mantindrà el trànsit habitual pel carrer Roger de Lauria cap a Marqués de Sotelo i Periodista Azzati.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − dos =

caixaontinyent
Informacion coronavirus