25n
25N
25N

La figura de l'alcalde de nit serà una realitat a València

iStock.com/bortnikau

La figura de l'alcalde de nit serà una realitat a València
31/10/2018 -

El regidor d’Espai Públic de l’Ajuntament, Carlos Galiana, es reunirà el pròxim 6 de novembre a Madrid amb la comissionada de l’oci de la ciutat, Concepción García, un viatge al qual també assistiran representants de la Federació d’Hostaleria. L’alcalde de nit té la funció de reduir conflictes entre els veïns i veïnes que gaudeixen de moments d’oci a la ciutat.

L’Ajuntament de Madrid va triar fa tres mesos a la sociòloga Concepción García Herrera com l’encarregada d’aquesta comissió. Ara, Galiana mantindrà una reunió amb ella «per a acabar d’agafar les últimes idees i tancar aquest projecte per a la ciutat de València». «Creiem que pot ser molt positiu per a tots i totes; ho tenim pràcticament acabat», ha dit.

Galiana ha explicat que «des del primer moment estem treballant per un model d’oci sostenible, i ho estem fent de forma conjunta amb les associacions de veïns i el teixit empresarial de València. Volem un model d’oci en què hi haja espai per al diàleg i la mediació entre totes les parts». «Ens agrada l’oci que aposta per a donar totes les alternatives possibles i alhora siga respectuós amb el descans, com el de garantir una correcta accessibilitat per les voreres», ha explicat.

Així, l’Ajuntament de València «està decidit a implantar la figura de l’alcalde a la nit», que ja existeix en altres ciutats europees com Berlín, Amsterdam, Zuric i Londres, «amb l’objectiu de reduir les molèsties que ocasiona l’oci nocturn». Cal recordar que tant l’alcalde, Joan Ribó, com el mateix Carlos Galiana, ja han mantingut diverses reunions amb el president de la Federació d’Hostaleria. Es tracta, per tant, d’un projecte que porta mesos dissenyant-se des del consistori.

Cal dir que l’alcalde de nit tindrà potestat per a assumir certes decisions com proposar inspeccions i, sobretot, per a plantejar accions en positiu que troben solucions en diferents plantejaments que puguen sorgir en el dia a dia, la qual cosa farà més àgil la resposta de l’Ajuntament en casos que generen conflicte.

«Des de l’Ajuntament treballem per a buscar els mecanismes de convivència per a resoldre qualsevol situació de conflicte, com la que es pot generar entre les persones que vulguen gaudir de la nit en una terrassa i el veïnat que vol dormir. Són dos drets que s’han de garantir i compatibilitzar i l’alcalde a la nit pot ajudar de manera decidida en aquest tema».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − 4 =

caixaontinyent
paterna