25n
25N
25N

Les grans remodelacions de la ciutat s'escometen mitjançant concurs d'idees

El concurs d’idees del Passeig de l’Albereda avança amb la creació d’un comité que establirà les bases

Les grans remodelacions de la ciutat s'escometen mitjançant concurs d'idees
29/01/2020 -

El concurs d’idees s’alça com el mètode estrela de l’Ajuntament de València per a escometre les principals remodelacions que s’estan duent a terme a la ciutat. Si ja es va utilitzar per a intervenir parcs i places de la ciutat, com la de Bruges o la Reina, i també s’utilitzarà per a la peatonalització de la plaça de l’Ajuntament, ara el Consistori torna a plantejar-lo per a la recuperació d’espai per als vianants en el Passeig de l’Albereda.

El Govern del Rialto ha impulsat un concurs d’idees internacional, en col·laboració amb el Col·legi Territorial d’Arquitectes i el Consell Valencià de Cultura, per al Passeig de l’Albereda. L’objectiu és abordar la reordenació de l’aparcament en superfície, millorar la continuïtat per als vianants entre el Jardí del Túria i Vivers, augmentar la seguretat i fer valdre elements característics de l’Albereda, com el quiosc o els arbres monumentals.

Per a això, aquest dilluns s’ha constituït un comité que elaborarà les bases que regiran el concurs d’idees. I és que com explicava l’alcalde de València, Joan Ribó, la idea és “fitar què es vol fer en l’Albereda, és a dir, delimitar on es vol actuar, quines són les limitacions i quines afeccions mediambientals i de mobilitat tindrà aquest projecte”. En aquest aspecte, caldrà tindre en compte una sèrie d’elements, com el carril bici, la connexió amb Vivers i amb Sant Pius V, o quines alternatives d’aparcament s’ofereixen si s’elimina la zona central del Passeig de l’Albereda.

En aquest punt, la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, preguntada per la possibilitat de construir un aparcament subterrani, responia que “és important donar alternatives a la reducció de l’estacionament perquè molta gent, que no són veïns, usen l’Albereda com a estacionament per a després anar al centre”. Per això, ha afegit, “generar estacionaments dissuasius i oferir alternatives de transport públic és important per a evitar que els vehicles arriben fins al centre que, a més, viurà un procés de peatonalització”.

De moment, la comissió s’ha citat a principis del mes de febrer per a seguir avançant en l’elaboració d’aquest concurs d’idees que dignificarà el Passeig de l’Albereda. Amb aquest projecte es pretén donar resposta al projecte aprovat en els pressupostos participatius DecidimVLC de 2019, recuperant el concurs d’idees que, en 2018, va proposar el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi.

No obstant això, no és l’únic concurs d’idees que està pendent. De fet, al llarg d’enguany, l’Ajuntament té previst convocar un per al futur Parc de Desembocadura i final del riu. Un altre gran pulmó verd de més de 80.000 m², però aquesta vegada en la façana marítima de la ciutat. Un altre procés participatiu que no només connectarà el tram final del Jardí del Túria amb el corredor verd de la ZAL i el Parc de la Devesa, sinó que servirà per a esmorteir l’impacte del port.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 16 =