25n
25N
25N

Instal·lacions educatives de qualitat, el repte del govern del Rialto

El CEIP 106 de Malilla avança segons el previst, i ja s’està redactant els plecs per a la licitació del projecte

EP

Instal·lacions educatives de qualitat, el repte del govern del Rialto
22/10/2019 -

La millora dels centres educatius de la ciutat de València és una realitat. Sense anar més lluny, el curs escolar arrancava amb la inauguració d’un dels col·legis més esperats com era el CEIP 103. I és que gràcies al Pla Edificant, que aporta la inversió necessària, però també a l’Ajuntament de València, que treballa per a agilitar els tràmits, l’educació en unes instal·lacions de qualitat és ja un fet.

No obstant això, l’adequació dels centres escolars continua. El CEIP 106 de Malilla avança segons el previst. Així, com ha explicat la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, a València Extra, “l’ajuntament ja té la delegació de competències, i estem redactant els plecs per a traure a licitació la redacció del projecte”. Una vegada realitzada l’adjudicació, “es comptarà amb un termini de quatre mesos per a redactar el projecte d’execució d’obres, així com la coordinació de seguretat i salut”.

El Pla Edificant continua donant els seus fruits a València, i ja han començat les obres per a intervenir en el Centre d’Educació Infantil i Primària de la Ciutat de l’Artista Faller, situat en el barri de Benicalap. Unes obres de millora que consistiran en la renovació d’instal·lacions i acabats; en la reurbanització del pati exterior; o en l’habilitació d’un nou menjador.

Finalment, un altre dels projectes destacats que es duran a terme a la ciutat és el demandat IES Peset Aleixandre en Patraix. Aquest nou centre educatiu, que es preveu que comence a veure la llum a principis de 2020, tindrà una capacitat per a 1.000 alumnes, i comptarà amb un pressupost de més de 10 milions d’euros.

Una important inversió econòmica en educació pública, que s’ha convertit en un element clau del govern del Rialto. I és que com apunta Luisa Notario, “és un objectiu primordial per a aquest equip de govern la millora de les instal·lacions dels centres educatius que, durant tants anys, s’han anat degradant per la inacció i l’abandó dels governs anteriors del Partit Popular”. Ara, aquesta situació ja ha començat a revertir-se i, cada vegada, són més els centres educatius valencians que compten amb unes instal·lacions dignes i de qualitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + 17 =