25n
25N
25N

Nous avanços en la lluita contra el càncer de mama

El 40% dels casos de càncer es pot prevenir amb hàbits saludables

Nous avanços en la lluita contra el càncer de mama
14/02/2017 -

Investigadors de l’Institut de Recerca del Clínic-Incliva han avançat un pas més cap a la creació de noves eines per a combatre el càncer de pit. Per primera vegada, s’ha identificat un gen que juga un paper molt important en la creació de resistències al tractament del HER2, un dels càncers de pit més agressius.

Aquest gen, conegut com a CNNE2, és un biomarcador potencial, que podria prevenir la resistència al tractament que pateixen alguns pacients. Aquest projecte s’ha realitzat amb tres tipus de cèl·lules: unes sensibles al tractament, unes altres amb resistència innata i unes altres que desenvolupen la resistència després del tractament.

El següent pas d’aquesta recerca seria realitzar les proves amb mostres de tumors. Si el resultat fóra positiu, es dissenyaria una teràpia inhibidora per a bloquejar l’expressió del gen CNNE2. Un descobriment que, sens dubte, aportaria esperança a aquells pacients que desenvoluparen resistències al tractament.

D’acord amb les últimes dades publicades, a Espanya un de cada tres homes, i una de cada quatre dones seran diagnosticats de càncer. Encara que un 40% dels casos es podria prevenir mantenint uns hàbits de vida saludables i realitzant-se revisions periòdiques.

INCLIVA és una de les línies de recerca d’oncologia més actives. Compta amb més de cent investigadors dedicats a aquesta especialitat.

Per la seua banda, l’Hospital Clínic de València és un dels tres hospitals de tota Espanya que compta amb una Unitat d’Assajos Fase I d’Oncologia. Una unitat que permet als seus pacients accedir als fàrmacs i tractaments més nous a escala mundial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × tres =