25n
25N
25N

Avanços en l'aprovació del nou Pla d'Igualtat per al personal municipal

Avanços en l'aprovació del nou Pla d'Igualtat per al personal municipal
11/02/2019 -

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha explicat que l’Ajuntament està avançant en la redacció del II Pla d’Igualtat per a empleades i empleats, que actualitzarà el vigent, aprovat el desembre de 2009. Tal com ha assenyalat l’edil, «en 2017 vam crear una Subcomissió de Seguiment amb la intenció de concretar el grau d’execució de les accions de cada àrea d’intervenció, elaborar una sèrie de conclusions, i planificar la programació d’accions executables amb la intenció de redactar un nou Pla d’Igualtat».

Segons les conclusions d’aquesta subcomissió, el nivell d’execució del Pla d’Igualtat és del 70%, i les accions amb un major nivell d’implementació són les d’accés a l’ocupació pública paritària, la conciliació de la vida personal amb la professional a l’Ajuntament, i la comunicació i llenguatge no sexista. D’altra banda, se subratlla també que les àrees més feminitzades són les de Desenvolupament Humà i Participació, i Drets i Innovació Democràtica, amb més d’un 70% de dones.

Per això, s’assenyala la necessitat de dissenyar un nou Pla d’Igualtat, després de 9 anys de l’aprovació del vigent, «un temps en el qual han evolucionat molt les polítiques d’igualtat i en el qual ens ha donat temps de fer una anàlisi de l’actual document, i constatar les deficiències en redacció, estructura i contingut (incorrecció d’objectius, accions no operatives, llenguatge improcedent…)», ha afirmat Campillo.

A més, cal tindre en compte que s’han produït novetats legislatives i normatives a les quals és necessari adequar-se, així com incorporar les eines impulsades des de la comissió, que convé incorporar al nou Pla, com són el Protocol d’assetjament i per raó de sexe, el mateix Reglament de funcionament de la Comissió, o el Reglament de llenguatge no sexista.

UN PLA DINÀMIC

«Amb aquesta finalitat, es va començar a treballar en la redacció del nou pla per part de la Comissió d’Igualtat l’any passat, amb la implicació de totes les seccions sindicals, que van adoptar el compromís de tindre el nou text aprovat durant aquest mandat, a les quals hem agraït en la reunió de la Comissió celebrada aquest matí, la seua labor», ha manifestat la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que també forma de part de la comissió, Isabel Lozano.

El Pla d’Igualtat serà un instrument dinàmic, que inclourà la realització d’una enquesta entre el personal, els resultats del qual serviran per a millorar el document de manera permanent. «L’objectiu és millorar la gestió del personal amb la integració de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones», ha conclòs Campillo.

SUPORT A LA VAGA FEMINISTA

Finalment, la Comissió d’Igualtat ha aprovat la decisió de donar suport a la vaga del 8 de març convocada pel moviment feminista, i ha fet una crida «a la participació per a acabar amb les violències que genera el sistema patriarcal».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + cinc =