caixa popular

Marzà: 'La presència d'auxiliars de conversa ens acosta a l'objectiu d'aconseguir que l'alumnat valencià puga assolir un millor domini de l'anglés'

Marzà: 'La presència d'auxiliars de conversa ens acosta a l'objectiu d'aconseguir que l'alumnat valencià puga assolir un millor domini de l'anglés'
13/02/2018 -

El Conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat pel secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miquel Soler, així com el regidor d’Educació de Castelló, Enric Porcar, ha visitat el CEIP Censal de Castelló per a conéixer el funcionament d’una classe amb un auxiliar de conversa.

Durant la visita, el conseller ha explicat que “és molt important que per primera vegada arriben un gran nombre d’auxiliars de conversa als centres educatius valencians. Aquest és un pas més en la millora de l’aprenentatge de llengües i en l’increment de la qualitat educativa per al nostre alumnat. Però no només això, avancem també en la igualtat d’oportunitats del nostre alumnat en matèria lingüística i treballem per a posar solució a l’estigma que qui domina l’anglés és qui se’l pot pagar fora de l’escola”.

El CEIP Censal és una de les més de 300 escoles on ja s’han incorporat auxiliars de conversa en anglés. Aquests auxiliars treballen amb els docents del centre per a millorar el nivell oral de la llengua de l’alumnat. Concretament, al CEIP Censal està l’auxiliar Melissa Elliston-Boyer, de Nova Zelanda. “Es tracta, a més, d’intercanviar experiències pedagògiques. Melissa té molts coneixements a aportar al Censal i al professorat i, alhora, està aprenent de diverses experiències d’innovació que es duen a terme al centre, com el Programa ‘Patis oberts’, el Programa d’innovació coeducativa i natural o l’aprenentatge dialògic”, ha explicat el conseller.

Cal recordar que els auxiliars de conversa s’han incorporat als centres valencians des de principis del mes de gener. Després d’un període de integració al centre, comencen a participar activament a les classes d’anglés amb diverses dinàmiques en grups reduïts d’alumnes.

Concretament, a les comarques de Castelló hi ha ja establerts vora 50 auxiliars de conversa, 11 dels quals estan en centres de la localitat de Castelló de la Plana.

Funció dels auxiliars de conversa en anglés

Des de principis de gener arriben auxiliars als centres valencians amb l’objectiu d’afavorir la pràctica de la competència comunicativa oral en anglés.

Els participants en el programa d’auxiliars de conversa són estudiants d’últim curs de carrera o graduats recentment i nadius en anglés. Romadran a les escoles fins a final de curs, treballant conjuntament amb un tutor que se’ls ha assignat al centre d’acollida.

Tant els auxiliars com els responsables del centre reben una formació durant tota l’estada dels auxiliars als centres educatius valencians mitjançant el Cefire específic de plurilingüisme.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × cinc =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris