25n
25N
25N

La Delegació del Govern autoritzarà les manifestacions i concentracions sol·licitades per al 9 d'Octubre

La Delegació del Govern autoritzarà les manifestacions i concentracions sol·licitades per al 9 d'Octubre
29/09/2020 -

La Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana autoritzarà les manifestacions i concentracions sol·licitades a la ciutat de València per diversos col·lectius i entitats amb motiu del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana.

Així ho ha avançat aquest dimarts el subdelegat del Govern a València, Rafael Rubio, després de la Junta Local de Seguretat celebrada en el consistori valencià amb motiu d’eixa jornada festiva.

El subdelegat ha dit que eixes autoritzacions s’atorgaran tenint en compte que estem en “un país on els drets i llibertats fonamentals estan plenament vigents”. No obstant això, ha demanat “responsabilitat” per a participar en aquests actes i complir en totes les mesures de seguretat establides per a evitar contagis de la Covid-19.

En concret, per a aquest 9 d’Octubre s’ha sol·licitat la celebració a la ciutat de València de quatre concentracions, una al matí i tres a la vesprada, i dues manifestacions, una al matí i una altra a la vesprada, segons han informat Europa Press des de la Delegació del Govern.

A més, paral·lelament i fora dels actes relacionats amb el Dia de la Comunitat Valenciana s’ha demanat autorització per a una concentració per l’emergència climàtica.

Les sol·licituds directament relacionades amb el 9 d’Octubre són una concentració de Defenem València al matí; una altra d’Acció Cultural i de la Comissió 9 d’Octubre a la vesprada; una de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) a la vesprada, i una altra de Mi Tierra també a la vesprada. Igualment, s’ha demanat permís per a una manifestació d’Avant al matí i per a una altra a la vesprada de l’Associació del Regne de València de Gais i Lesbianes.

“Crec que els valencians podem celebrar eixe dia i l’hem de celebrar assumint cadascun la nostra part de responsabilitat individual, complint les mesures de seguretat” marcades per “les autoritats sanitàries”, ha exposat el subdelegat del Govern.

Així, Rafael Rubio ha fet una crida a la responsabilitat. “S’ha demanat autorització per a concentracions i manifestacions. Evidentment, les donarem. Estem en un país on els drets i llibertats fonamentals estan plenament vigents, però fem una crida als responsables d’aquestes concentracions i manifestacions perquè complisquen les mesures de seguretat” davant la pandèmia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + quatre =

bombers
CCCC
bombers